Les Fires de Sant Narcís són la Festa Major de Girona, que se celebra la setmana del 29 d’octubre, el dia de Sant Narcís, patró de la ciutat. Aquest sant és el protagonista del popular miracle de les mosques. Segons explica la llegenda, el 1285 les tropes franceses de Felip l’Ardit van entrar a la …

Veure l'experiència

Les Festes de la Sega de l’Arròs són un homenatge a la tasca que els pagesos realitzaven antigament als arrossars, abans de la mecanització.

Veure l'experiència

Les cantades d’havaneres són una gran tradició a la costa catalana. Aquestes cançons populars de ritme pausat les van introduir a Catalunya els indians que tornaven de fer fortuna a l’altra banda de l’Atlàntic durant el segle XIX.

Veure l'experiència

La Setmana Santa és una de les festivitats més autèntiques i amb més tradició de Catalunya. En diverses poblacions se celebren manifestacions religioses populars com processons, viacrucis i representacions de la Passió.

Veure l'experiència

A Peralada, cada estiu la dansa i la música surten a l’escenari per oferir una simfonia d’actuacions en què sonen la música clàssica, l’òpera, el jazz, el flamenc i el gòspel. Es tracta del Festival de Música Castell de Peralada.

Veure l'experiència

Els jardins botànics de Cap Roig, a Calella de Palafrugell, acullen cada estiu el Festival de Cap Roig. Aquest és un dels esdeveniments musicals més importants de la Costa Brava i de l’estiu català.

Veure l'experiència

Arreu de Catalunya, la nit del 23 al 24 de juny se celebra la Revetlla de Sant Joan, un esdeveniment que uneix la diada de Sant Joan amb la nit més curta de l’any. En aquesta nit màgica se celebra el solstici d’estiu, que és dos dies abans: el 21 de juny.

Veure l'experiència

Aromes, color, art, cultura… El Girona Temps de Flors és tot un esdeveniment a la ciutat des del 1954. Durant la celebració d’aquesta exposició internacional, els espais gairebé desconeguts de la ciutat i edificis institucionals que normalment no es poden visitar es decoren amb tota mena de flors.

Veure l'experiència

Al llarg de l’any, a Catalunya se celebren diversos esdeveniments relacionats amb la cultura i les tradicions més arrelades. Fires, diades castelleres, festes majors, festivals, processons… totes formen part del patrimoni festiu popular i cultural català.

Veure l'experiència

La tradició marinera i el color blau del mar marquen la identitat dels barris i viles marineres que esquitxen tot el litoral de la costa catalana. Indrets on la vida gira al voltant de la pesca i les tradicions i les platges i cales que conviden a gaudir d’una jornada vora el mar.

Veure l'experiència

A Catalunya hi ha 13 pobles que conserven el seu atractiu arquitectònic en harmonia amb el paisatge únic que els envolta. Són els Pobles amb Encant. Nuclis que no superen els 2.500 habitants i que conserven la seva essència i autenticitat.

Veure l'experiència

Descobreix l’essència de Catalunya visitant les seves Ciutats amb Caràcter. Aquestes viles tenen una personalitat pròpia i són molt actives culturalment. Totes destaquen pel seu caràcter històrico-cultural, enogastronòmic o artístico-creatiu. Ofereixen al visitant una experiència completa.

Veure l'experiència

1 2 3 4 5