L’últim diumenge d’agost al matí a Castellar de n’Hug se celebra el Concurs Internacional de Gossos d’Atura. Els pastors participants i els seus gossos han de mostrar les seves habilitats a l’hora de conduir un ramat de xais dins d’un tancat i tornar-lo a treure.

Veure l'experiència

Solsona és la ciutat de Catalunya amb més gegants i bestiari popular. Tots surten a lluir les seves gales per la Festa Major, en honor a la seva patrona, la Mare de Déu del Claustre. Gegants, nans, cavallets, l’àliga i el drac, entre d’altres, desfilen majestuosos pels carrers del centre de la ciutat.

Veure l'experiència

Arreu de Catalunya, la nit del 23 al 24 de juny se celebra la Revetlla de Sant Joan, un esdeveniment que uneix la diada de Sant Joan amb la nit més curta de l’any. En aquesta nit màgica se celebra el solstici d’estiu, que és dos dies abans: el 21 de juny.

Veure l'experiència

Les comparses, els salts, el foc i la pirotècnia prenen el protagonisme a la Patum de Berga. Aquesta celebració tradicional nascuda de les antigues representacions de teatre medieval té més de cinc segles d’història.

Veure l'experiència

Ripoll es vesteix de festa per celebrar dos costums ancestrals: la tosa dels xais i el casament tradicional de pagès.

Veure l'experiència

Al llarg de l’any, a Catalunya se celebren diversos esdeveniments relacionats amb la cultura i les tradicions més arrelades. Fires, diades castelleres, festes majors, festivals, processons… totes formen part del patrimoni festiu popular i cultural català.

Veure l'experiència

El Carnestoltes és una festa popular molt celebrada arreu de Catalunya. El seu origen es remunta a les antigues festes paganes que se celebraven en l’època dels grecs i els romans coincidint amb l’arribada de la primavera.

Veure l'experiència

A Catalunya hi ha 13 pobles que conserven el seu atractiu arquitectònic en harmonia amb el paisatge únic que els envolta. Són els Pobles amb Encant. Nuclis que no superen els 2.500 habitants i que conserven la seva essència i autenticitat.

Veure l'experiència

Descobreix l’essència de Catalunya visitant les seves Ciutats amb Caràcter. Aquestes viles tenen una personalitat pròpia i són molt actives culturalment. Totes destaquen pel seu caràcter històrico-cultural, enogastronòmic o artístico-creatiu. Ofereixen al visitant una experiència completa.

Veure l'experiència

Rupit és una vila de conte, de 285 habitants, amb cases de pedra integrades en el paisatge que les envolta. Les seves façanes de pedra, acolorits balcons de fusta, teulades a dues aigües i carrers empedrats conviden a fer una passejada pel passat medieval d’aquest Poble amb Encant. Un cop creuat el pont penjant, que …

Veure l'experiència

Taüll és un poble petit, però de gran valor arquitectònic i artístic. Ubicat als Pirineus de Catalunya i envoltat de muntanyes, acull un tresor: dues de les esglésies romàniques de la Vall de Boí, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2000.

Veure l'experiència

La Zona Volcànica de la Garrotxa està formada per extensos boscos i cràters de volcà del color coure de la lava. Aquest singular paisatge dels Pirineus de Catalunya amaga joies com el poble de Santa Pau, que permet viatjar a l’Edat Mitjana a través de carrerons empedrats, muralles i edificis històrics.

Veure l'experiència

1 2 3 4 5 6 ...>