De què té gust Catalunya?

Coneixes la gastronomia catalana, però encara et queda molt per descobrir. Saps de què té gust Catalunya? Dels sabors que ofereixen aquells llocs on viatges, amb productes determinats pel paisatge i la cuina que s’adapta a l’entorn.

Catalunya és terra de vins. Pots recórrer les diferents rutes del vi que hi ha arreu del territori i tastar les diferents varietats. La Denominació d’Origen (DO) Terra Alta és un paradís rural que té la garnatxa com a emblema dels seus vins. Passeja entre les vinyes i el territori que va enamorar Picasso, descobreix l’espectacular Parc Natural dels Ports i com la Batalla de l’Ebre va marcar aquest territori.

Molt a prop, gaudeix dels vins suaus, frescos i típicament mediterranis de la DO Tarragona. Fa milers d’anys, els romans van plantar les primeres vinyes i avui en dia s’elaboren vins variats marcats per l’orografia excepcional de la zona, ja que compta amb un interior més muntanyós, un terrer fluvial a la vall de l’Ebre i el terrer del litoral mediterrani. 

Per completar el menú, gaudeix també de la cuina mediterrània assaborint els plats més típics amb productes de km 0. Tu ja saps molt de gastronomia catalana, però sempre pots descobrir algun plat nou, vinculat al territori, com la girella, l’arròs a la cassola o l‘arròs d’ànec, etc. Consulta el calendari de les festes gastronòmiques que se celebren arreu de Catalunya i descobriràs nous sabors.

Et proposem

Catalunya, destinació enoturística

Catalunya, destinació enoturística

El vi i el cava formen part de la història de Catalunya. Cada copa conserva una petita part del passat, per això l'enoturisme a Catalunya és molt més que tastar vins.

10 raons per fer enoturisme a Catalunya

10 raons per fer enoturisme a Catalunya

La història de la vinya i el vi de Catalunya és una constel·lació de petites i grans aventures que, al marge de grans vins, ha modelat el paisatge de manera persistent i silenciosa.

Les rutes del vi de Catalunya

Les rutes del vi de Catalunya

Ets a punt d’embarcar-te en un viatge per Catalunya de la mà del vi, una aventura cultural plena d’aromes i emocions que s’endinsa en l’essència de les denominacions d’origen catalanes i dels seus vins i cellers.

Catalunya et parla de vi

Catalunya et parla de vi

A Catalunya el vi forma part de la nostra cultura. L’enoturisme és molt més que descobrir el món dels nostres vins, és una manera de viure experiències, d’apropar-te a la història dels cellers, de connectar amb les tradicions i l’entorn.

Experiències enoturístiques a Catalunya

Experiències enoturístiques a Catalunya

És el moment de deixar-se seduir per propostes singulars i atractives que et conviden a visitar cellers i a tastar vins.

Rutes combinades d’enoturisme a Catalunya

Rutes combinades d’enoturisme a Catalunya

Et proposem 6 rutes per gaudir de l'enoturisme a Catalunya juntament amb altres activitats.

Assaborir la millor cuina catalana

Assaborir la millor cuina catalana

De la teva estada a Catalunya te n’emportaràs infinitat de records per guardar a la memòria del gust.

Esdeveniments, fires i festes gastronòmiques

Esdeveniments, fires i festes gastronòmiques

Recorre Catalunya a través de les diverses fires i festes gastronòmiques que se celebren durant tot l’any.

Passió per l’oli a Catalunya

Passió per l’oli a Catalunya

Catalunya és terra d’oliveres i molins. La cultura de l’oli està tan present en la seva gastronomia com el cultiu de l’oliva ho està en la seva agricultura des de fa mil·lennis.

Descubreix els Barris i Viles marineres de Catalunya

Descubreix els Barris i Viles marineres de Catalunya

La tradició marinera i el color blau del mar marquen la identitat dels Barris i Viles marineres que esquitxen tot el litoral de la costa catalana.