El 8 d’abril de 2023 es compleix el cinquantè aniversari de la mort de Picasso. Per celebrar-ho, autoritats franceses i espanyoles han creat un gran esdeveniment internacional: La celebració de Picasso 1973-2023. Al voltant d’aquest acte s’han organitzat 40 exposicions i activitats diverses, principalment a Europa i l’Amèrica del Nord.

Veure l'experiència

Aquest 2023 es commemora el centenari de la mort de Lluís Domènech i Montaner. Figura cabdal del modernisme català del segle XIX, va ser un personatge polièdric amb moltes més facetes professionals que l’arquitectura.

Veure l'experiència

El mes d’agost, entre els dies 15 i 21, se celebra una de les festes majors més populars de Barcelona, la del barri de Gràcia. La Festa Major de Gràcia fa més de 200 anys que engalana el districte, ja que se celebra des del 1817. 

Veure l'experiència

Els pessebres vivents formen part de les tradicions del Nadal a Catalunya. Estan documentats des del segle XIV i des de llavors s’hi han continuat celebrant.

Veure l'experiència

Entre setembre i octubre, les 12 denominacions d’origen catalanes celebren la festa de la verema, un esdeveniment que és la culminació de tot un any d’esforç i de producció dels vins i caves.

Veure l'experiència

El Festival Temporada Alta és el gran esdeveniment de les arts escèniques gironines, tot un referent en el panorama nacional i internacional. La cita és a Girona, Ciutat amb Caràcter, i Salt, les dues viles són els grans escenaris on es gaudeix d’espectacles de casa nostra i d’arreu del món.

Veure l'experiència

Una trentena d’actuacions musicals és el programa que ofereix el festival Solsona dona la nota, durant els mesos de juliol i agost.

Veure l'experiència

A moltes viles de la costa catalana és fàcil trobar l’empremta dels indians, catalans que van marxar entre els segles XVIII-XIX a “fer les Amèriques”. La Festa dels Indians, també coneguts com a “americanus”, és precisament un homenatge a tots els que un dia decidiren anar a fer fortuna a l’altra banda de l’oceà Atlàntic.

Veure l'experiència

A finals d’agost se celebra la festa de la verema a l’Espluga de Francolí. Una cita ineludible per als amants del món del vi i una gran festa de la DO Conca de Barberà.

Veure l'experiència

Esprémer la vida a cada instant. Passar-ho bé. Menjar, beure i viure. Catalunya és un país on la gastronomia et duu per senders inesperats, on la cuina i el vi et deparen plaers sorprenents i, a la fi, et revelen l’esperit d’un país únic a la riba del Mediterrani.

Veure l'experiència

Arsèguel i la Seu d’Urgell són els escenaris de la Trobada d’Acordionistes dels Pirineus de Catalunya, el festival de música tradicional més antic de Catalunya que se celebra cada any des del 1976.

Veure l'experiència

Cada  maig la cultura té una cita especial amb el públic amb la celebració del Dia Internacional dels Museus a Catalunya, el dia 18. Al voltant d’aquesta jornada s’organitzen portes obertes i activitats que conviden a conèixer els prop de 225 equipaments museístics del territori.

Veure l'experiència

1 2 3 4 5 6 7 ...>