
Rumb als cims nevats en màquina trepitjaneu
A la majoria de coses se’ls pot donar un segon ús. Això mateix és el que han fet en algunes estacions d’esquí dels Pirineus de Catalunya amb la màquina trepitjaneu.
A La Molina, a més de fer-les servir per condicionar les pistes, organitzen excursions per explorar alguns dels racons més recòndits de l’estació de muntanya. L’experiència s’ha convertit en una de les que tenen més tirada per la combinació de pujar en un vehicle que sembla una barreja entre camió i tanc i remuntar pendents nevats.
Pots triar entre dos traçats diferents per recórrer amb la màquina trepitjaneu. Un puja fins al refugi del Niu de l’Àliga, a més de 2.500 metres d’altura, sortint des del Telecadira de Cap de Comella. Hi ha una segona ruta que també surt des del Cap de Comella, però que enfila cap a Costa Rasa.
Vallter de nit
Vallter 2000 estrena aquesta temporada una nova experiència amb màquina trepitjaneu. La ‘Vallter de nit’ és un recorregut nocturn pel domini de l’estació de muntanya més mediterrània dels Pirineus. L’itinerari es fa els divendres i els dissabtes, però varia en funció del dia.
Els divendres culmina amb un sopar al Refugi d’Ulldeter, situat a la falda del Gra de Fajol (2.714 m), a prop del naixement del riu Ter. I els dissabtes la destinació final és el restaurant Marmotes, ubicat a la cota 2.535 metres de Vallter 2000, és un dels restaurants situats a més altitud de Catalunya.
Excursió en màquina trepitjaneu a Vall de Núria
Cada dissabte de la temporada a l’estació de la Vall de Núria també s’hi organitzen excursions en màquina trepitjaneu. Arrenquen des de l’Hotel Vall de Núria, tenen una durada de 90 minuts i aniràs acompanyat per un guia.
La pujada és fins a la cota més alta de l’estació i et permetrà gaudir del paisatge de manera confortable, contemplant les vistes de l’entorn nevat dels cims i valls de l’Olla de Núria. L’ascens finalitza al restaurant la Cabana dels Pastors amb una copa de cava i una foto de grup.
Panoràmiques espectaculars de Tavascan
El Parc Natural de l’Alt Pirineu és el més gran de Catalunya, té una superfície de gairebé 70.000 hectàrees. Des de l’estació de Tavascan surten itineraris paisatgístics a bord d’una màquina trepitjaneu perquè tinguis unes panoràmiques espectaculars d’aquesta joia natural.
El mirador del Corbiu és una d’aquestes finestres al parc per on passa el recorregut. Des d’aquest mirador panoràmic contemplaràs els boscos, els estanys i les muntanyes de la capçalera de la vall de Tavascan, que formen part del Parc Natural de l’Alt Pirineu, com el pic de Certascan, l’estany del Port i les bordes de Noarre.
A la cabina de la màquina hi podeu pujar fins a vuit passatgers acompanyats per un guia especialitzat que us explicarà els punts més interessants del recorregut. Les sortides es fan cada dia de la setmana, sempre amb reserva prèvia.
Enfila’t a una màquina trepitjaneu, relaxa’t i culmina una gran jornada d’esquí als Pirineus de Catalunya.
La imatge de portada és del Mirador del Corbiu de Tavascan.
Et proposem

És l’hora de posar-se les raquetes de neu
Les raquetes de neu són una manera fàcil de poder recórrer les muntanyes gaudint del luxe que és el silenci de la natura.

T’animes a construir un iglú?
Per la nova temporada, t’has plantejat fer una activitat divertida a la neu en família o amb amics? Anima’t i descobreix el teu costat esquimal aprenent a construir un iglú als Pirineus de Catalunya.

Busseja sota el gel sense congelar-te
Bussejadors a la neu? Sí, aquesta és la idea. Als Pirineus de Catalunya s’hi organitzen tallers per bussejar sota el gel. L’activitat es fa al llac de la Vall de Núria.

Aprèn a esquiar: guia per iniciar-se als Pirineus de Catalunya
Esquiar per primera vegada pot suposar tot un repte, però mai és tard per posar-se uns esquís o enfilar-se a una taula de snowboard.

Esquí nòrdic per connectar amb la muntanya
L’esquí nòrdic és l’evolució de les passejades amb raquetes de neu i consisteix a lliscar pels paisatges nevats sense l’ajuda de remuntadors mecànics.

A la neu sense barreres: estacions accessibles
Cada temporada les estacions incorporen novetats per millorar l’accessibilitat de les seves instal·lacions i aconseguir que qualsevol persona gaudeixi dels esports de neu sense barreres.