És l’hora de posar-se les raquetes de neu

Les nevades hivernals deixen un paisatge preciós als Pirineus de Catalunya, embolcallats per un mantell blanc que els converteix en una postal en la qual val la pena endinsar-se. L’esport més popular de la zona és l’esquí, però cada vegada més gent s’està enganxant a les excursions amb raquetes de neu. Són una manera fàcil de poder recórrer les muntanyes gaudint del luxe que és el silenci de la natura.

Excursions amb raquetes de neu, esport i natura en estat pur / Òscar Rodbag - Port Ainé

Excursions amb raquetes de neu, esport i natura en estat pur / Òscar Rodbag – Port Ainé

Les estacions d’esquí se sumen a la febre de les raquetes 

Als Pirineus de Catalunya gairebé totes les estacions d’esquí organitzen sortides amb raquetes de neu, fins i tot hi ha excursions nocturnes, com les que es fan a Vallter 2000La Molina, que ofereix tota una experiència per la muntanya, amb descans en un iglú i una bona xocolata calenta en acabar.

Port Ainé i Espot Esquí organitzen excursions guiades pel Parc Natural de l’Alt Pirineu; a Tavascan en trobaràs que parteixen des del refugi de La Pleta del Prat; les estacions d’esquí nòrdic posen a la teva disposició més de 95 quilòmetres d’itineraris per fer amb raquetes, i Baqueira Beret ofereix rutes amb raquetes de neu pel Pla de Beret. Una de les més atractives és la d’Orri – Lac de Bacivèr. Surt des del pàrquing d’Orri, al Pla de Beret, i són gairebé quatre hores de caminada per la neu amb un desnivell de 272 metres.

També hi ha cursos per aprendre’n i si vols participar en alguna competició, també se celebren proves nocturnes i curses d’orientació amb raquetes.

Passejada amb raquetes de neu pel Parc Nacional de les Capçaleres del Ter i el Freser (Setcases).

Passejada amb raquetes de neu pel Parc Nacional de les Capçaleres del Ter i el Freser (Setcases).

Raquetes de neu a la Val d’Aran

La Val d’Aran compta amb diverses rutes de raquetes per perdre’t entre la natura i que et mostren alguns dels paisatges nevats més bonics dels Pirineus de Catalunya. Una d’elles és la que va del Pla de Beret a Montgarri. És un recorregut de 10 quilòmetres que t’apropa fins l’antic poble de Montgarri, ara deshabitat. Segueix la pista que recorre pel marge esquerre el riu Noguera Pallaresa, exclusiva per a les persones que van amb raquetes i esquís. Al final del trajecte pots fer una visita al santuari romànic de Montgarri. 

Una altra ruta amb raquetes de neu a la Val d’Aran, també senzilla de fer, és l’itinerari de Bòrda Montadi als Banhs de Tredòs. Són 7,1 quilòmetres d’excursió que creuen la Val d’Aiguamòg fins als Banhs de Tredòs, l’establiment termal més alt d’Europa i porta d’entrada al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. 

Caminar per la neu mai havia estat tan fàcil

Encara que l’origen d’aquest calçat se situa en els temps abans de Crist, quan s’utilitzaven per caçar o desplaçar-se a l’hivern, al segle XXI s’han modernitzat. Les raquetes actuals han incorporat fixacions mòbils que permeten moure el peu amb llibertat a les pujades i bloquejar-lo a les baixades. Fer-les servir no requereix gaire tècnica i és una activitat que es pot adaptar a diferents nivells. Les raquetes són còmodes i fàcils d’utilitzar, només necessites fer unes passes per acostumar-t’hi… és com caminar sobre la neu.

Per realitzar una excursió amb raquetes cal equipar-se amb roba còmoda i aïllant, ulleres de sol i bastons d’esquí.

T’espera una gran jornada de neu. Encara no t’has calçat les raquetes?

Caminar amb raquetes no requereix molta tècnica / Vallter 2000 - FGC

Caminar amb raquetes no requereix molta tècnica / Vallter 2000 – FGC

I després de les raquetes, una ruta en Segway per La Molina

des de 13,00 € Reservar Pirineus

Et proposem

T'animes a construir un iglú?

T'animes a construir un iglú?

Per la nova temporada, t’has plantejat fer una activitat divertida a la neu en família o amb amics? Anima’t i descobreix el teu costat esquimal construint iglús als Pirineus de Catalunya.

Rumb als cims nevats en màquina trepitjaneu

Rumb als cims nevats en màquina trepitjaneu

A la majoria de coses se’ls pot donar un segon ús. Això mateix és el que han fet en algunes estacions d’esquí dels Pirineus de Catalunya amb la màquina trepitjaneu.

Busseja sota el gel sense congelar-te

Busseja sota el gel sense congelar-te

Bussejadors a la neu? Sí, aquesta és la idea. Als Pirineus de Catalunya s’hi organitzen tallers per bussejar sota el gel. L’activitat es fa al llac de la Vall de Núria.

A la neu sense barreres: estacions accessibles

A la neu sense barreres: estacions accessibles

Les estacions de muntanya cada temporada incorporen novetats per millorar l’accessibilitat de les seves instal·lacions i aconseguir que qualsevol persona gaudeixi dels esports de neu sense barreres.