És l’hora de posar-se les raquetes de neu

Les nevades hivernals deixen un paisatge preciós als Pirineus de Catalunya, embolcallats per un mantell blanc que els converteix en una postal en la qual val la pena endinsar-se. L’esport més multitudinari de la zona a l’hivern és l’esquí, però cada vegada més gent s’està enganxant a les excursions amb raquetes de neu. Són una manera fàcil de poder recórrer les muntanyes gaudint del luxe que és el silenci de la natura.

Excursions amb raquetes de neu, esport i natura en estat pur / Òscar Rodbag - Port Ainé

Excursions amb raquetes de neu, esport i natura en estat pur / Òscar Rodbag – Port Ainé

Les estacions d’esquí se sumen a la febre de les raquetes 

Als Pirineus de Catalunya gairebé totes les estacions d’esquí organitzen sortides amb raquetes de neu, fins i tot hi ha excursions nocturnes, com les que es fan a Vallter 2000La Molina, que ofereix tota una experiència per la muntanya, amb descans en un iglú i una bona xocolata calenta en acabar.

Port Ainé i Espot Esquí organitzen excursions guiades pel Parc Natural de l’Alt Pirineu; a Tavascan en trobaràs que parteixen des del refugi de La Pleta del Prat; les estacions d’esquí nòrdic posen a la teva disposició més de 95 quilòmetres d’itineraris per fer amb raquetes, i Baqueira Beret ofereix rutes amb raquetes de neu pel Pla de Beret. Una de les més atractives és la d’Orri – Lac de Bacivèr. Surt des del pàrquing d’Orri, al Pla de Beret, i són gairebé quatre hores de caminada per la neu amb un desnivell de 272 metres.

També hi ha cursos per aprendre’n i si vols participar en alguna competició, també se celebren proves nocturnes i curses d’orientació amb raquetes.

Passejada amb raquetes de neu pel Parc Nacional de les Capçaleres del Ter i el Freser (Setcases).

Passejada amb raquetes de neu pel Parc Nacional de les Capçaleres del Ter i el Freser (Setcases).

Caminar per la neu mai havia estat tan fàcil

Encara que l’origen d’aquest calçat se situa en els temps abans de Crist, quan s’utilitzaven per caçar o desplaçar-se a l’hivern, al segle XXI s’han modernitzat. Les raquetes actuals han incorporat fixacions mòbils que permeten moure el peu amb llibertat a les pujades i bloquejar-lo a les baixades. Fer-les servir no requereix gaire tècnica i és una activitat que es pot adaptar a diferents nivells. Les raquetes són còmodes i fàcils d’utilitzar, només necessites fer unes passes per acostumar-t’hi… és com caminar sobre la neu.

Per realitzar una excursió amb raquetes cal equipar-se amb roba còmoda i aïllant, ulleres de sol i bastons d’esquí.

T’espera una gran jornada de neu. Encara no t’has calçat les raquetes?

Caminar amb raquetes no requereix molta tècnica / Vallter 2000 - FGC

Caminar amb raquetes no requereix molta tècnica / Vallter 2000 – FGC

Ruta amb raquetes a Vall de Núria / Oriol Molas
Preparatius
Pals a la neu
Raquetas vermelles
Paisatge

I després de les raquetes, una ruta en Segway per La Molina

des de 13,00 € Reservar Pirineus

Et proposem

On són els límits? Descobreix el ‘freeride’

On són els límits? Descobreix el ‘freeride’

T’agrada sortir del camí marcat i anar per lliure? Et resulta inevitable llançar-te per una pista i mirar de reüll el que hi ha més enllà dels límits marcats?

T'animes a construir un iglú?

T'animes a construir un iglú?

Per la nova temporada, t’has plantejat fer una activitat divertida a la neu en família o amb amics? Anima’t i descobreix el teu costat esquimal construint iglús als Pirineus de Catalunya.

Esquí nòrdic al teu ritme

Esquí nòrdic al teu ritme

Practicar esquí nòrdic és un mètode infalible per no quedar- se rovellat. “Tu et marques el ritme”, assegura Mario Ruiz, cap del comitè d’esquí de fons de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

L’esquí alpí no passa de moda

L’esquí alpí no passa de moda

Mozart, Beethoven, Picasso, Miquel Àngel, els Rolling Stones, els Beatles, els texans, el pà amb tomàquet… i l’esquí alpí, els clàssics mai passen de moda.

Família, cordeu-vos els cinturons perquè la ruta en trineu comença

Família, cordeu-vos els cinturons perquè la ruta en trineu comença

Una onada de lladrucs us dóna la benvinguda quan arribeu al Pla de Beret (Val d’Aran). Els gossos que tiren del trineu estan exultants perquè saben que el joc és a punt de començar.

Busseja sota el gel sense congelar-te

Busseja sota el gel sense congelar-te

Bussejadors a la neu? Sí, aquesta és la idea. Als Pirineus de Catalunya s’hi organitzen immersions en llacs glaçats, tant si ets un bussejador novell com si ets un expert.

Posts relacionats

Travessa els Pirineus de Catalunya saltant d'un 'snowpark' a un altre

Travessa els Pirineus de Catalunya saltant d'un 'snowpark' a un altre

Gairebé podries travessar els Pirineus de Catalunya d’est a oest saltant d’un ‘snowpark’ a un altre. Començant pel de Vallter 2000, situat a l’extrem més oriental, i acabant al de [...]

Tres rutes blanques amb raquetes pels Pirineus de Catalunya

Tres rutes blanques amb raquetes pels Pirineus de Catalunya

Res millor que calçar-te un parell de raquetes de neu per sentir-te com els caçadors i els paranyers d’abans, acostumats a moure’s per zones de difícil accés i amb nevades [...]

Viu la pujada d’adrenalina sobre una moto de neu a Catalunya

Viu la pujada d’adrenalina sobre una moto de neu a Catalunya

Si t’agrada la sensació de llibertat que dona una motocicleta, pujar a una moto de neu és encara millor. Les motos de neu recorren els paisatges nevats sense necessitat de [...]