Busseja sota el gel sense congelar-te

Bussejadors a la neu? Sí, aquesta és la idea. Als Pirineus de Catalunya s’hi organitzen tallers per bussejar sota el gel. L’activitat es fa al llac de la Vall de Núria*. El llac és un dels elements icònics de l’estació de muntanya, ubicat en una cota de 1.964 metres d’altura i amb una profunditat aproximada de set metres.  

¿Que ja t’has submergit diverses vegades en el mar i creus que és més del mateix? Doncs no. La flotabilitat i la pressió atmosfèrica són diferents en un llac d’aigua dolça a gairebé 2.000 metres d’alçada, que està a una temperatura d’entre 1 i 2 graus. I l’espectacle, també.

Els tallers per bussejar sota el gel es fan al llac de Vall de Núria / Scuba Alegre

Els tallers per bussejar sota el gel es fan al llac de Vall de Núria / Scuba Alegre

Els contrastos de llum sota el gel són espectaculars. Els rajos de sol que es colen pel forat en el gel i l’oxigen atrapat a la capa gelada d’aigua produeixen un efecte gairebé calidoscòpic.

L’activitat té una durada total aproximada de sis hores. Els passejos subaquàtics estan pensats per a bussejadors certificats o que hagin fet un nombre mínim d’immersions acreditades. Només es poden fer en grups de dos o de tres persones, que aniran acompanyades en tot moment per un instructor de l’empresa Scuba Alegre. Duren al voltant d’uns 30 minuts, i sempre s’han de fer amb reserva prèvia. El material d’immersió el posen ells.

Vall de Núria és una de les estacions amb el segell de Turisme Familiar / FGC

Vall de Núria és una de les estacions amb el segell de Turisme Familiar / FGC

Després de bussejar sota el gel, esquí

Aprofitant que seràs a l’estació de la Vall de Núria, el complement més evident per arrodonir l’escapada és llançar-te a fer uns descensos d’esquí. L’estació compta amb 11 pistes d’esquí alpí, que sumen 7,6 quilòmetres, per a tots els nivells, també per als petits de casa. 

La Vall de Núria és una de les estacions amb el segell de Turisme Familiar que atorga l’Agència Catalana de Turisme. Per obtenir aquesta certificació ha de complir una sèrie de requisits, com per exemple tenir pistes acotades amb zones de velocitat lenta per a l’ús dels nens, club infantil o escola d’esquí. 

Si has fet l’escapada decidit a explorar noves possibilitats de la neu més enllà de l’esquí, tens altres activitats, com les rutes amb raquetes de neu o les excursions amb màquina trepitjaneu. 

La visita a l’estació de la Vall de Núria l’has d’esprémer al màxim, per això el millor és que aprofitis l’escapada i hi facis nit. Si no vols perdre temps desplaçant-te, tens allotjament a peu de pistes, tant hotels com apartaments. O si prefereixes fer també activitats fora de l’estació, els municipis de l’entorn, com Ribes de Freser, compten amb oferta d’allotjament. 

Tens ganes de perdre de vista la rutina? Què et sembla sota el gel?

Descobreix els tresors culturals de la Cerdanya mentre practiques l'esquí

des de 135,00 € Reservar Pirineus

Et proposem

T’animes a construir un iglú?

T’animes a construir un iglú?

Per la nova temporada, t’has plantejat fer una activitat divertida a la neu en família o amb amics? Anima’t i descobreix el teu costat esquimal aprenent a construir un iglú als Pirineus de Catalunya.

Rumb als cims nevats en màquina trepitjaneu

Rumb als cims nevats en màquina trepitjaneu

A la majoria de coses se’ls pot donar un segon ús. Això mateix és el que han fet en dues estacions d’esquí dels Pirineus de Catalunya amb les màquines trepitjaneu.

És l’hora de posar-se les raquetes de neu

És l’hora de posar-se les raquetes de neu

Les raquetes de neu són una manera fàcil de poder recórrer les muntanyes gaudint del luxe que és el silenci de la natura.

Esquí nòrdic per connectar amb la muntanya

Esquí nòrdic per connectar amb la muntanya

L’esquí nòrdic és l’evolució de les passejades amb raquetes de neu i consisteix a lliscar pels paisatges nevats sense l’ajuda de remuntadors mecànics.