Busseja sota el gel sense congelar-te

Bussejadors a la neu? Sí, aquesta és la idea. Als Pirineus de Catalunya s’hi organitzen immersions en llacs glaçats, tant si ets un bussejador novell com si ets un expert.

¿Que ja t’has submergit diverses vegades en el mar i creus que és més del mateix? Doncs no. La flotabilitat i la pressió atmosfèrica són diferents en un llac d’aigua dolça, que està a una temperatura d’entre 1 i 3 graus, a més de 2.000 metres d’alçada. I l’espectacle, també.

Els contrastos de llum són espectaculars. El sol que es cola pel forat en el gel i l’oxigen atrapat a la capa gelada d’aigua produeixen un efecte gairebé calidoscòpic. “Com joies, diamants i flocs de neu de mig metre”, apunten des de Busseing Pallars, una empresa que es dedica a organitzar aquestes immersions al llac de la Vall de Núria (2.200m).

Passejos subaquàtics en grup

Els passejos subaquàtics només es poden fer en grups de dos o de quatre persones acompanyades per un instructor. Duren entre deu i quinze minuts, i sempre s’ha de fer reserva prèvia. El material d’immersió el posen ells.

Després del busseig, esquí

Tenint en compte que estaràs en una estació d’esquí, el complement més evident per arrodonir l’escapada és llançar-te a fer uns descensos d’esquí. Si ets amant de la bona taula, no et perdis una visita al restaurant Can Mariano, situat al poble de Baro (Pallars Sobirà). Allà t’esperen l’escudella, el palpís, la girella o el confitat de porc que preparen, que et faran entrar en calor després de submergir-te sota el gel.

Tens ganes de perdre de vista la rutina? Què et sembla sota el gel?

Busseig al llac de la Vall de Núria / Busseing Pallars
Bussejadors al llac de la Vall de Núria / Busseing Pallars
Bussejadors al llac del Jabalí a Port Ainé / Busseing Pallars
Bussejador dins el llac glaçat a Port Ainé / Busseing Pallars
L'equip de Busseing Pallars creant el forat per fer l'experiència / Busseing Pallars

Descobreix els tresors culturals de la Cerdanya mentre practiques l'esquí

des de 135,00 € Reservar Pirineus

Et proposem

Un matí per aprendre a construir un iglú a Catalunya

Un matí per aprendre a construir un iglú a Catalunya

Descobreix el teu costat esquimal construint iglús als Pirineus de Catalunya. Sí, ho has llegit bé, iglús. Entre quatre o cinc persones podeu construir-ne un en menys de tres hores.

Rumb als cims nevats en màquina trepitjaneu

Rumb als cims nevats en màquina trepitjaneu

A la majoria de coses se’ls pot donar un segon ús. Això mateix és el que han fet en dues estacions d’esquí dels Pirineus de Catalunya amb les màquines trepitjaneu.

Posts relacionats

Travessa els Pirineus de Catalunya saltant d'un 'snowpark' a un altre

Travessa els Pirineus de Catalunya saltant d'un 'snowpark' a un altre

Gairebé podries travessar els Pirineus de Catalunya d’est a oest saltant d’un ‘snowpark’ a un altre. Començant pel de Vallter 2000, situat a l’extrem més oriental, i acabant al de [...]

Tres rutes blanques amb raquetes pels Pirineus de Catalunya

Tres rutes blanques amb raquetes pels Pirineus de Catalunya

Res millor que calçar-te un parell de raquetes de neu per sentir-te com els caçadors i els paranyers d’abans, acostumats a moure’s per zones de difícil accés i amb nevades [...]

Viu la pujada d’adrenalina sobre una moto de neu a Catalunya

Viu la pujada d’adrenalina sobre una moto de neu a Catalunya

Si t’agrada la sensació de llibertat que dona una motocicleta, pujar a una moto de neu és encara millor. Les motos de neu recorren els paisatges nevats sense necessitat de [...]