T’animes a construir un iglú?

T’has plantejat fer una activitat divertida a la neu en família o amb amics? Anima’t i descobreix el teu costat esquimal aprenent a construir un iglú als Pirineus de CatalunyaSí, ho has llegit bé, un iglú. No calen títols d’arquitectura ni coneixements d’enginyeria, amb un monitor especialitzat n’hi ha prou. Bé, i maons de neu premsada, una pala, una serra i uns guants de goma. I la família o els amics, és clar.

Aprendre a construir iglús als Pirineus de Catalunya / Rutes Pirineus

Aprendre a construir un iglú als Pirineus de Catalunya / Rutes Pirineus

L’activitat té una durada de 6 hores. Arrenca a les 10h del matí, quan et reuniràs amb els monitors al punt de trobada que t’indiquin —dues zones habituals són el Cap de Rec (Lles de Cerdanya) o el Pla d’Anyella, a La Molina (Alp)—. Des del lloc de reunió fareu una excursió curta, d’uns 15 minuts màxim, fins a l’indret escollit per fer la construcció dels iglús. Sempre són llocs de fàcil accés perquè t’hi puguis desplaçar amb comoditat.

Els tallers són molt pedagògics i, això sí, tothom està obligat a participar-hi. Els monitors fan que siguis el protagonista absolut en tot el procés de construcció. Els materials per fer les cases glaçades els posen ells. Tu només cal que portis roba de muntanya que et protegeixi de la neu i demostris la teva traça fent i col·locant maons de neu.

Els tallers són molt pedagògics i es poden fer en família / Rutes Pirineus

Els tallers són molt pedagògics i es poden fer en família / Rutes Pirineus

20 ºC de diferència entre linterior de liglú i lexterior

Si la construcció de liglú és correcta, es pot aconseguir una diferència de temperatura duns 20º entre linterior i lexterior. Tot depèn de la temperatura ambient, la mida de liglú i les fonts de calor que hi hagi a dins. La calor que desprèn el cos humà de vegades és suficient. I si no hi toca gaire el sol i shi fa el manteniment adequat, es pot mantenir dempeus durant mesos.

Un consell per si vols portar els nens a descobrir larquitectura esquimal: és millor que hi vagis cap al mes de març, quan el temps a la muntanya és una mica més agradable. 

A Masella pots descobrir l'experiència d'esquiar de nit / Masella

A Masella pots descobrir l’experiència d’esquiar de nit / Masella

Després de l’iglú t’esperen Masella i La Molina

El taller de construcció d’iglús finalitza cap a les 16h, així que tens encara tota la tarda per davant i el diumenge, si decideixes fer-hi nit, per aprofitar l’escapada als Pirineus de Catalunya. Et donem algunes idees.

A prop de la zona on hagis fet l’activitat tens dues estacions, Masella i La Molina, per calçar-te les botes i els esquís i llançar-te a fer unes pistes. A Masella fins i tot podries fer-ho aquell mateix dia, ja que l’estació obre pistes cada dissabte de la temporada fins a les 21h perquè descobreixis l’esquí nocturn.

Més enllà de l’esquí, les dues estacions t’ofereixen altres activitats a la neu com les rutes panoràmiques en màquina trepitjaneu o excursions amb raquetes de neu. Precisament, La Molina té l’itinerari ‘Descoberta de la fauna’, un circuit circular que es pot fer amb raquetes de neu pensat per a famílies. Surt des del pàrquing del telecabina i es fan 18 parades al llarg del circuit, on els participants troben un animal representatiu de la fauna de l’estació, com el cérvol, el mussol reial o la marmota.    

Vens a fer desquimal als Pirineus de Catalunya?

Després de fer l'iglú, tots a la Molina Parc Aventura

des de 14,00€ Reservar Pirineus

Et proposem

És l’hora de posar-se les raquetes de neu

És l’hora de posar-se les raquetes de neu

Les raquetes de neu són una manera fàcil de poder recórrer les muntanyes gaudint del luxe que és el silenci de la natura.

Rumb als cims nevats en màquina trepitjaneu

Rumb als cims nevats en màquina trepitjaneu

A la majoria de coses se’ls pot donar un segon ús. Això mateix és el que han fet en algunes estacions d’esquí dels Pirineus de Catalunya amb les màquines trepitjaneu.

Esquí nòrdic per connectar amb la muntanya

Esquí nòrdic per connectar amb la muntanya

L’esquí nòrdic és l’evolució de les passejades amb raquetes de neu i consisteix a lliscar pels paisatges nevats sense l’ajuda de remuntadors mecànics.

Les estacions de muntanya més familiars dels Pirineus de Catalunya

Les estacions de muntanya més familiars dels Pirineus de Catalunya

Si busques estacions de muntanya familiars aquestes són les que no et pots perdre: Espot, Port Ainé, Vallter 2000, La Molina, Vall de Núria, Boí-Taüll i Masella.

Busseja sota el gel sense congelar-te

Busseja sota el gel sense congelar-te

Bussejadors a la neu? Sí, aquesta és la idea. Als Pirineus de Catalunya s’hi organitzen tallers per bussejar sota el gel. L’activitat es fa al llac de la Vall de Núria.

A la neu sense barreres: estacions accessibles

A la neu sense barreres: estacions accessibles

Les estacions de muntanya temporada incorporen novetats per millorar l’accessibilitat de les seves instal·lacions i aconseguir que qualsevol persona gaudeixi dels esports de neu sense barreres.