Jornades de càmping familiar a la muntanya

Als Pirineus de Catalunya i a les comarques de l’interior hi ha una variada oferta de càmpings per anar en família. Tots compten amb monitors i monitores així com personal d’animació i ofereixen activitats esportives i lúdiques. Les seves instal·lacions estan pensades perquè els nens i nenes s’entretinguin i gaudeixin de l’entorn. Ja sigui en una parcel·la, una tenda de campanya, un bungalou o la vostra pròpia autocaravana us esperen unes jornades familiars plenes d’aventures. Aquí teniu 10 càmpings per gaudir de la muntanya.

Pirineus-Noguera Pallaresa, pesca i ràfting al Càmping L’Orri del Pallars

Allotjar-te en una cabana de fusta és sempre una aventura emocionant per als més petits. Al Càmping L’Orri del Pallars, a més dels bungalous, totalment equipats i d’estil rústic, també teniu l’opció de passar les nits estrellades en tendes de campanya bengalís, fetes de lona.

Aquest allotjament de Pirineus-Noguera Pallaresa compta amb piscina, parcs infantils, àrea de jocs i camps de futbol i voleibol. Aquí podeu gaudir també de banys al riu, iniciar-vos en la pesca de truita d’alta muntanya i practicar ràfting, l’esport estrella de la zona. A l’entorn natural de L’Orri del Pallars es troben el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, dos indrets on podeu fer senderisme, rutes BTT i rutes a cavall per gaudir de la bellesa dels paratges del Pallars.

L'Orri del Pallars

Càmping L’Orri del Pallars

Vall d’en Bas – Les Preses, paisatges volcànics al Càmping Les Preses Natura

Heu gaudit mai d’una parcel·la amb vistes a un volcà? Al Càmping Les Preses Natura ho fareu, ja que es troba al Parc Natural de la Zona Volcànica. Apunteu-vos a descobrir el parc on destaca l’espectacular volcà Croscat, amb un singular cràter en forma de ferradura.

A les instal·lacions del càmping, els més petits gaudiran de la piscina i la zona infantil, amb sorral, així com d’una petita granja amb animals. L’allotjament ofereix guies professionals del territori amb qui coneixereu els indrets més interessants de la zona. Sortides en globus, rutes amb bicicleta i amb carruatge de cavalls per la Fageda d’en Jordà, un bosc de conte, són altres activitats que podeu fer a l’entorn natural d’aquest allotjament de la Vall d’en Bas – Les Preses. I si teniu mascotes, hi són benvingudes!

Càmping Les Preses Natura

Càmping Les Preses Natura

Els càmpings Bike&Run de les Valls d’Àneu

Per gaudir en família dels paratges singulars d’alta muntanya de les Valls d’Àneu allotgeu-vos als càmpings Bike&Run. Aquests estan envoltats de camins històrics i senders, amb inici i final al càmping, que podeu recórrer a peu i en BTT, sense necessitat d’agafar el cotxe. L’Aigüestortes càmping Resort ofereix set rutes Bike&Run i el Nou Càmping, cinc. A més de les activitats d’animació amb monitors, al miniclub de juliol i agost, els nens i nenes poden gaudir de la piscina i la zona de jocs infantils.

Els dos allotjaments es troben a les portes del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, un indret on realitzar excursions a peu, a cavall o en BTT. Si us agraden els esports nàutics, d’aventura i d’aigües tranquil·les, apropeu-vos al llac de la Torrassa on practicareu amb la canoa i el caiac i podreu iniciar-vos en el paddle surf. Per als més petits, hi ha inflables gegants. Els càmpings també organitzen sortides de ràfting al riu Noguera Pallaresa. Aprofiteu l’estada a les Valls d’Àneu per visitar l’obrador dels productors artesans d’embotits, formatges i iogurts de la zona, el refugi de fauna salvatge MónNatura Pirineus i el curiós Museu de les Papallones.

Vall de Camprodon, fauna salvatge, comtes i iglús de fusta
A Sant Pau de Segúries, a ple cor de la Vall de Camprodon, es troba el Càmping Els Roures, on l’ambient familiar és el protagonista. Hi ha una piscina infantil, vigilada en tot moment per un servei de socorrisme. També compta amb una sala de jocs on els nens i nenes realitzen tallers infantils i s’entretenen amb jocs recreatius. Els més petits, tenen la seva zona especial amb terra de goma perquè no es facin mal i material didàctic i jocs.

Càmping Els Roures

Càmping Els Roures

Els pares i mares poden relaxar-se a la zona de spa amb circuit d’aigües fredes i calentes, bany turc amb cromoteràpia, mentre la canalla es diverteix amb les activitats d’animació. Molt a prop del càmping hi ha el refugi de fauna salvatge Molló Parc, que també compta amb un circuit d’aventura als arbres amb tirolines. Un pla familiar infal·lible.

Heu dormit mai en un pod? Si ho voleu provar, al Càmping Vall de Camprodon us hi esperen. Els pods són uns curiosos iglús de fusta, on segur que als infants els encantarà passar una nit. El càmping també compta amb tendes tipi, com les dels indis americans. Si a les criatures els agraden els animalons, el càmping té una granja amb cavalls, xais, cabres, conills, gallines i ànecs, on poden tocar-los amb la supervisió del personal de la granja.

Càmping Vall de Camprodon

Càmping Vall de Camprodon

La diversió no s’acaba mai en aquest allotjament, els nens i nenes poden passar la jornada en remull a l’Splash Parc, la zona de jocs d’aigua de la piscina, i fer equilibris al circuit d’aventura amb xarxes per enfilar-se, un pont elevat i cordes per fer equilibris. I si voleu conèixer el paratges naturals de la zona, apropeu-vos a l’espai protegit de la Serra Cavallera o bé aprofiteu per fer la visita guiada Terra de comtes i abats, al museu Comte Arnau, a Gombrèn, i al castell de Mataplana per saber una mica més sobre la figura d’aquest noble cavaller.

 

Berga, un càmping que és tot un parc aquàtic

L’impressionant parc aquàtic és el que crida més l’atenció en arribar al Berga Resort. Una piscina amb cinc tobogans gegants i un Splash Parc. Aquesta zona aquàtica té un circuit de fonts, cascades i guèisers perquè els petits visquin una aventura passada per aigua. Una de  les atraccions que més agrada és l’Splash pad, un cubell gegant d’aigua que cau sobre els nens i nenes. Els pares i mares, també tenen una zona per relaxar-se, al Wellness Center amb circuit d’aigües.

El Mini Club del càmping de Berga organitza tota mena d’activitats i tallers d’animació, però si voleu explorar l’entorn hi ha moltes coses a fer. Practicar el senderisme al Parc Natural del Cadí Moixeró és una opció. També podeu iniciar-vos en les vies ferrades i el descens de barrancs, dos esports que es practiquen en aquesta zona. Si us agraden els esports aquàtics, al pantà de la Baells podeu practicar esquí aquàtic i fer sortides i en caiac. Una visita al Museu del Ciment a l’antiga fàbrica Asland i els Jardins Artigas, dissenyats per Antoni Gaudí, a bord del Tren del Ciment és també un pla familiar molt recomanable.

Muntanyes de Prades, animals de granja i cels estrellats

L’espectacular paisatge de les Muntanyes de Prades és el que veureu quan us desperteu al Càmping Serra de Prades Resort. A més de ser pet friendly, aquest allotjament té un minizoo amb gallines, conills, cabres, ponis, etc. Els nens i nenes poden donar-los de menjar i interactuar amb ells. Una persona experta de la granja s’encarrega d’explicar-los com viuen els animals i els seus costums. L’Owly, un simpàtic mussol que és la mascota del càmping, us dona la benvinguda a l’arribada i també és el protagonista de moltes activitats i tallers d’animació que s’organitzen a les instal·lacions. Fins i tot té un ball propi que segur que aprendran els petits.

Paseo Pony en Serra de Prades Resort

Càmping Serra de Prades Resort

La cura del medi ambient està molt present en les activitats familiars del càmping, que organitza tallers d’educació mediambiental de rapinyaires, on descobrireu tots els secrets sobre aquestes aus de la zona. Apunteu-vos també a fer la ruta de les flors, una excursió per aprendre a reconèixer les espècies de l’entorn de Muntanyes de Prades.

Al Càmping & Bungallow Prades Park el que trobareu és un ambient molt familiar i esportiu. Els petits estaran entretinguts participant en tallers i activitats d’animació. També hi ha una gran zona esportiva perquè s’esbargeixin amb pistes de futbol, vòlei platja, bàsquet i pàdel. A l’entorn natural del càmping es poden fer moltes excursions.

Càmping Prades Bungallow Park

Càmping & Bungallow Prades Park

Una és la ruta fins a l’ermita de l’Abellera, a 2 km de Prades, i molt a prop del càmping. Està incrustada a la cinglera de 1.020 m d’alçària i des d’allà es veu tota la vall del riu Brugent. També podeu provar una ruta BTT per descobrir gorgs i fonts naturals de la zona. I si us agrada contemplar estrelles, sou al lloc indicat. El cel de l’entorn natural de Prades és ideal per a l’observació astronòmica gràcies a la seva foscor i escassa contaminació lumínica. Al Parc Astronòmic de Muntanyes de Prades gaudireu d’espectacles sobre les constel·lacions i l’univers, acomodat en una sala amb una visió de 360º.

Els Ports, una reserva natural a tocar del Càmping Els Ports & Bungalows Park

El Càmping Els Ports & Bungalows Park es troba a les portes del Parc Natural dels Ports, a Horta de Sant Joan. Un indret amb moltes llegendes com la del Nen de Muntanyes de Prades, un guerriller famós fill d’un pastor de la zona. Aquest és un dels personatges de les activitats d’animació del càmping, i els nens i nenes coneixeran la seva història tot jugant.

La zona infantil, la gran piscina i la zona esportiva seran els escenaris on fareu vida amb els petits, però l’entorn natural dels Ports us convidarà a fer un munt d’activitats familiars que us encantaran. Per començar, la pràctica d’esports d’aventura com l’escalada i el descens de barrancs. També podeu apuntar-vos a recórrer la Via Verda de la Terra Alta. És un antic traçat ferroviari que connectava Tortosa amb l’Aragó, on creuareu túnels i viaductes i rodareu per paisatges molt diversos. Als Ports es troba també el Centre d’Interpretació de la Mel d’Arnes. Aquest disposa de diversos espais lúdics i didàctics on, a través de jocs, aprendreu moltes coses sobre les abelles.