Pirineus - Noguera Pallaresa

Gaudiu a Pirineus - Noguera Pallaresa de les vostres vacances en família!

El riu Noguera Pallaresa, al cor dels Pirineus, i les muntanyes que l’envolten formen un escenari perfecte per gaudir d’una aventura en plena natura que combina adrenalina, acció i diversió. Aquesta destinació de turisme familiar està formada pels municipis de Baix Pallars, Soriguera, Sort, Rialp i Llavorsí, quatre municipis i un conjunt de 65 nuclis de població situats a les emblemàtiques valls que hi conflueixen: la vall de Baiasca, la vall de Romadriu, la vall d’Àssua, la vall de Siarb o la vall d’Ancs. A més del Noguera Pallaresa, un dels millors per a la pràctica dels esports d’aigües braves, el territori té altres meravelles naturals, com el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, l’estació d’esquí i muntanya de Port Ainé o el Geoparc Mundial de la Unesco.
No us podeu perdre...
Esports d’aigües braves al Noguera Pallaresa
Considerat un dels millors rius d’Europa per practicar esports d’aigües braves, el Noguera Pallaresa és el paradís dels amants del piragüisme i el ràfting. Des de Llavorsí fins a Collegats-Baix Pallars, el riu és navegable, i diverses empreses hi organitzen nombroses activitats de manera segura.
Estació d’esquí i muntanya de Port Ainé i el mirador del Massís de l’Orri
L’Alt Pirineu és un regal per a les famílies amb ganes de gaudir de la natura i els paisatges d’alta muntanya a qualsevol època de l’any. Destaca l’estació d’esquí i muntanya de Port Ainé, al massís de l’Orri, un territori que ofereix nombroses propostes de descoberta practicant el senderisme, l’esquí o les rutes amb raquetes.
Excursions tot l’any
La destinació Pirineus - Noguera Pallaresa té diversos espais naturals ideals per fer escapades i vacances per gaudir de l’Alt Pirineu a qualsevol estació de l’any. Són el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i la Reserva del Boumort i el Geoparc Orígens.
La vall d’Àssua i l’Ecomuseu dels Pastors
Emmarcada pels cims del Montsent i el Monterroio, la vall d’Àssua és plena de petits pobles i paisatges solitaris on pasturen les vaques i els cavalls de la contrada. A Llessui, un poble encantador envoltat de prats, hi trobem l’Ecomuseu dels Pastors, dedicat a un dels oficis tradicionals amb més arrelament de la vall d'Àssua.
Museu de Gerri de la Sal
Situat en un antic magatzem de sal, el Museu de Gerri de la Sal descobreix a tothom qui el visita la història de la fabricació de sal en aquest racó dels Pirineus.
El Parc del Riuet
Aquest parc, situat a l’antic llit del riu Noguera Pallaresa de Sort, és una de les zones d’esbarjo i de vianants més conegudes de la vila. Compta amb una zona de parc infantil per gaudir de l’aire lliure en família.
ALTRES DESTINACIONS
Descobriu totes les destinacions de turisme familiar de Catalunya