Club de Caçadors de Llegendes
Quins éssers de llegenda s’amaguen darrera de cada destinació de turisme familiar de Catalunya?

El pastor de la Vall de Camprodon

Fa molts anys, quan la Vall de Camprodon era plena de ramats, esquelles i pastors que recorrien camins i corriols, omplint prats i muntanyes… un pare i set fills es van aturar al Pla dels Hospitalets perquè les ovelles pasturessin. Un dia va començar a nevar. Els fills no havien vist mai aquelles volves blanques i van córrer a explicar el que passava al pare, que era cec. El pare els explicà que allò era neu, que cobriria de blanc l’herba i que les ovelles passarien fam si no marxaven avall. El pare va dir que s’aturarien allí on hi hagués saüc i, trobant l’arbre en un lloc plaent, allà es van quedar. Van construir set cabanes, una per cada fill, i el poble que va créixer a l’entorn d’elles s’anomenà Setcases. El setè fill era un eixerit vailet que amb el seu ramat d’ovelles resseguia els camins de la Vall. Li agradava passar per la Fembra Morta, anant cap a Molló, tot mirant els pedrons, buscant llumenetes. Sovint es demanava pels amants del Castell de Rocabruna i el Castell de la Roca de Pelancà, a Vilallonga de Ter, on encara li sembla veure el setge i el salt dels dos enamorats. Prop de Llanars, sempre s’aturava a l’Oratori, a la capelleta bastida amb les almoines que van permetre donar cobert a la imatge de la Verge. Quan s’allunyava de les muntanyes i baixava a terra baixa, abans, però, pujava dalt de Sant Antoni de Camprodon, per gaudir d’aquell bell paisatge que deixava. I, tot passant per Sant Pau de Segúries, sempre s’aturava a parlar amb el Mariner, aquell home de mar que, amb el rem a l’espatlla, buscà un lloc on ningú conegués aquell estri.

Veniu a conèixer
Vall de Camprodon en família

Formada pels municipis de Camprodon, Llanars, Molló, Sant Pau de Segúries, Setcases i Vilallonga de Ter, aquesta destinació ofereix a les famílies milers de propostes per gaudir al màxim del paisatge i el patrimoni natural i cultural durant totes les estacions de l’any.

CONEIXEU TOTS ELS ÉSSERS DE LLEGENDA
Els éssers de llegenda de natura i muntanya
El pastor de la Vall de Camprodon
Princesa Pirene de Pirineus – Noguera Pallaresa
La Serena dels Ports
El Nen de les Muntanyes de Prades
Les encantàries de la Vall de Boí
Els manairons de les Valls d’Àneu
L’Home Escorça de la Vall d’en Bas – Les Preses
Les bruixes del Pedraforca Berga
Els éssers de llegenda de platja
Les encantades de Roses
La Comtessa de Molins de Sant Pere Pescador
La Reina de les Sirenes de Torroella de Montgrí – L’Estartit
El Fantasma de la Carbassa de Calonge – Sant Antoni
La Serpent de Castell – Platja d’Aro
El Peix Mular de Sant Feliu de Guíxols
El Dimoni Sense Banya de Lloret de Mar
El Guerrer Invencible de Blanes
El Ratpenat Gegant de Malgrat de Mar
La Dona d’Aigua de Santa Susanna
El jove Pirata Dragut de Pineda de Mar
La Llopa de Calella
El Drac Gar i Got de Castelldefels
La carpa Juanita de Vilanova i la Geltrú
Imilke la dama ibera de Calafell
El Drac Caramot del Vendrell
Les donzelles de Vila-seca La Pineda Platja
La Farnaca de Cambrils
El vell Pirata Dragut de Salou
Voleu ajudar-nos a salvar els éssers de llegenda?
Cada destinació d'Hola Família! Està habitada per un ésser de llegenda que amaga reptes i proves que heu de superar per ajudar-nos a salvar-lo. Els entrenadors us guiaran per les diferents proves i les aventures més sorprenents... Esteu preparats?
Comenceu el joc