Deixa’t portar… per un trineu amb gossos

Si t’agrada la neu i t’agraden els gossos, com és que encara no ho has provat? Ara és la teva. En parella, en família, amb amics… Un passeig damunt d’un trineu amb gossos t’espera i no et decebrà.

Sabies que molt abans que s’inventés la roda a Lapònia ja feien servir el trineu amb gossos per desplaçar-se? Tot i els seus orígens remots en el temps i l’espai, als Pirineus de Catalunya el múixing, que és el nom amb què es coneix la tècnica de transportar-se en trineu tirat per gossos, és una pràctica arrelada. Per una evolució natural, avui ja no és una forma de transport sinó una finestra per gaudir de la natura en moviment.

El múixer i els gossos de Montgarri Outdoor.

El múixer i els gossos de Montgarri Outdoor.

Hi ha diverses empreses que ofereixen la possibilitat de realitzar excursions amb trineus de gossos. L’opció més comuna són els trineus tirats per dotze gossos, on hi ha capacitat per a tres persones adultes o dos adults i dos nens, que van dirigits per un múixer-guia. Si ho prefereixes, també pots portar les regnes tu mateix.

Safaris blancs en trineu

I si durant el dia la neu llueix amb intensitat, a la nit pirinenca és la lluna qui fa gala de la seva brillantor. Observant-la costa de creure que no tingui llum pròpia. Baqueira Beret pots fer un recorregut de nit per veure la cara més suggeridora de la Val d’Aran i del poble de Montgarri. La ruta inclou una parada a Montgarri per omplir el dipòsit: el carburant serà un sopar aranès exquisit.

Els gossos ja volen sortir, però primer s'ha de preparar tot.

Els gossos ja volen sortir, però primer s’ha de preparar tot.

El trineu

El trineu és un vehicle proveït de patins o esquís, en lloc de rodes, que llisca sobre el gel o la neu. Hi ha diferents categories segons el nombre de gossos, que solen anar des dels 3 fins als 10 o 12. La majoria d’aquests gossos acostumen a ser huskys, una raça dòcil i perfectament adaptada per córrer per la neu. Però els huskys no sempre han estat el motor dels trineus. Les primeres expedicions lapones van utilitzar per tirar els trineus gossos de raça kamutik, descendents directes del llop polar, però el seu esperit salvatge va obligar a substituir-los per altres races més dòcils.

Hora de començar el passeig per la Val d'Aran.

Hora de començar el passeig per la Val d’Aran.

Una màxima del múixing

Pren nota: el respecte als animals és la màxima d’aquesta pràctica. Si cal, el múixer i els clients baixen del trineu per ajudar els gossos a superar un obstacle. Dins de les activitats també sol entrar la cura dels gossos, una experiència de la qual els nens gaudeixen de manera especial.

Quan vols fer una passejada en trineu pels Pirineus de Catalunya?

Nevi o faci sol, sempre es pot gaudir del paisatge.

Nevi o faci sol, sempre es pot gaudir del paisatge.

Montgarri Outdoor
Trineu solitari
Gossets
Que venen corves
Vistes des del trineu
Gaudint del trineu

I després del trineu, amb el cremallera a Vall de Núria

des de 14,90 € Reservar Pirineus

Et proposem

Tres rutes blanques amb raquetes pels Pirineus de Catalunya

Tres rutes blanques amb raquetes pels Pirineus de Catalunya

Res millor que calçar-te un parell de raquetes de neu per sentir-te com els caçadors i els paranyers d’abans, acostumats a moure’s per zones de difícil accés i amb nevades constants a Alaska.

T'animes a construir un iglú?

T'animes a construir un iglú?

Per la nova temporada, t’has plantejat fer una activitat divertida a la neu en família o amb amics? Anima’t i descobreix el teu costat esquimal construint iglús als Pirineus de Catalunya.

Esquí nòrdic al teu ritme

Esquí nòrdic al teu ritme

Practicar esquí nòrdic és un mètode infalible per no quedar- se rovellat. “Tu et marques el ritme”, assegura Mario Ruiz, cap del comitè d’esquí de fons de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

Travessa els Pirineus de Catalunya saltant d’un ‘snowpark’ a un altre

Travessa els Pirineus de Catalunya saltant d’un ‘snowpark’ a un altre

Gairebé podries travessar els Pirineus de Catalunya d’est a oest saltant d’un ‘snowpark’ a un altre. Començant pel de Vallter 2000, situat a l’extrem més oriental, i acabant al de Baqueira Beret.

Descobreix als teus fills la passió per la neu

Descobreix als teus fills la passió per la neu

El primer dia d’esquí potser no és fàcil per als més petits de casa, per això el primer contacte al parc infantil o al jardí de neu és molt important.

L’esquí alpí no passa de moda

L’esquí alpí no passa de moda

Mozart, Beethoven, Picasso, Miquel Àngel, els Rolling Stones, els Beatles, els texans, el pà amb tomàquet… i l’esquí alpí, els clàssics mai passen de moda.