Una jornada entre olis i formatges

Per fer oleoturisme no cal que marxis de Barcelona. En Cesc i l’Àlex, de l’empresa Aborígens, són uns apassionats de la gastronomia catalana i han decidit que gaudeixis de l’oli a la capital catalana.

Recorregut oleoturístic per Barcelona

El Cheese & Olive oil tour t’obre les portes de la Barcelona quotidiana i dels seus voltants a través de la cuina. Els seus creadors la descriuen com una experiència pensada només per a grups reduïts, màxim de sis persones, perquè la gràcia és descobrir el patrimoni culinari d’alguns productors de Catalunya d’una manera més íntima.

Ells et guiaran en una ruta durant tot el dia en transport privat per la varietat de formatges i olis disponibles al mercat català. Coneixeràs els paisatges rurals on es produeixen i els artesans, pastors i agricultors que els donen vida. Prepara el paladar per assaborir varietats d’oli com la blanqueta, l’empeltre, el palomar, la menya o l’argudell, de les quals segur que no n’havies sentit a parlar.

Degustació d'olis / ©Aborígens

Degustació d’olis / ©Aborígens

La cultura de l’oli a Catalunya

L’oli d’oliva és un dels ingredients bàsics de la cuina catalana. El clàssic setrill, un recipient destinat a guardar i servir l’oli, és un dels símbols gràfics més evidents de la cultura gastronòmica catalana. Existeixen sis denominacions d’origen protegides d’oli d’oliva verge a Catalunya, i cadascuna representa el caràcter del territori en qüestió. Descobreix-les amb sortides des de Barcelona i gaudeix de gustos únics.

Degustació de formatges / ©Aborígens

Degustació de formatges / ©Aborígens