La Ruta del Vi DO Empordà

La Costa Brava va ser la porta d’entrada de la vinya a Catalunya. A través de la colònia grega d’Empúries, cap al segle vi aC, el seu conreu i la producció de vi van arribar per primera vegada al territori català i a la península Ibèrica, portats per comerciants fenicis i grecs. Alguns segles després, els romans van prendre la batuta tot mantenint el prestigi dels vins d’Emporiae i venent-los a tot el Mediterrani, aprofitant la seva qualitat i la ubicació estratègica de la zona. La Ruta del Vi DO Empordà és un recorregut per aquesta tradició.

Així mateix, aquest itinerari enològic t’acosta a la terra de Salvador Dalí i Josep Pla, una regió que concentra un gran patrimoni històric, cultural i paisatgístic, una gran quantitat de cases rurals i hotels amb encant, i una creativitat gastronòmica de gran prestigi mundial, amb referents com Ferran Adrià o els germans Roca.

Gaudeix del paisatge i dels vins de la DO Empordà

En els darrers vint anys, conscients de la necessitat de preservar aquest llegat vinícola, els joves productors han escrit un nou capítol de la història d’èxit del sector vitivinícola empordanès. Ben qualificats i ambiciosos, amb un bon coneixement del terroir empordanès, són el fil conductor d’emocionants empreses que presenten amb orgull als visitants, explicant com funcionen i mostrant-los els seus productes, que han obtingut premis, reconeixement generalitzat i bones crítiques.

Cellerers i empreses vinculades al món del vi de la DO Empordà t’ofereixen una atractiva gamma d’opcions d’enoturisme que aprofiten la bellesa del paisatge, una excel·lent gamma de serveis i la icònica Costa Brava. Trobaràs propostes com l’enocaiac, una ruta en caiac per la costa que culmina amb una degustació de vins autòctons. També tens tastos de vins a bord d’un veler, o plans de benestar i wellness que inclouen tractaments de vinoteràpia per gaudir de les propietats regeneradores i antioxidants del raïm. La Ruta del Vi DO Empordà et submergeix en aquest univers.