Girona, ciutat diversa

La diversitat defineix aquesta Ciutat amb Caràcter de la Costa Brava. La seva oferta turística, cultural i històrica es manifesta a través del seu llegat de l’època romana i medieval, passant pel modernisme i el romànic.

Un llegat artístic que ha preservat dues joies arquitectòniques com són els Banys Àrabs, d’estil romànic i construïts el1194, i el Call Jueu, un dels barris hebreus més ben conservats del món.

Per viure l’autèntica essència de Girona t’has de perdre pels carrers del Barri Vell, seguint les restes de la muralla romana que encara es conserven. Aquí es troba la imponent catedral de Santa Maria, un edifici que barreja diversos estils, el barroc de la façana principal, el romànic del claustre i de la torre de Carlemany i el gòtic de la nau. Aquesta icona de la ciutat destaca per tenir la nau gòtica més ampla del món, de 23 metres.

La vida cultural de la ciutat és remarcable. Entre els diversos esdeveniments que s’organitzen al llarg de l’any destaca el festival Girona Temps de Flors, una exposició que omple amb catifes de flors els carrers i places de la ciutat des del 1954. A l’escalinata d’estil barroc de la catedral cada mes de maig s’hi fan decorats espectaculars

L’oferta gastronòmica de la ciutat té en el col·lectiu de cuina Girona Bons Fogons el seu millor ambaixador. Està integrat per restaurants i xefs locals que s’encarreguen de promoure la cuina tradicional i avantguardista més enllà del Celler de can Roca.

Un altre atractiu de Girona és el Parc de la Devesa. És el parc urbà més gran de Catalunya, amb 40 hectàrees i més de 2.500 arbres centenaris. Un pulmó verd de la ciutat per realitzar tota mena d’activitats a l’aire lliure i d’esbarjo.