El paradís pesquer natural de la Ràpita

El 1780 el rei Carles III va idear un projecte de ciutat d’inspiració renaixentista, just per sobre del poble de pescadors de la Ràpita. Aquest projecte es convertiria més tard en tota una Vila Marinera de les Terres de l’Ebre. D’aquella època és l’edifici més representatiu de la Ràpita. Es tracta de la Glorieta, un elegant mirador d’estil neoclàssic en forma de rotonda construït al segle XVIII.

La Ràpita compta amb un dels ports pesquers amb més activitat de tot Catalunya. La seva cuina de mar té dos protagonistes destacats: els llagostins i les galeres. Servits en arrossos mariners amb denominació d’origen del Delta, són una delícia que pots tastar en qualsevol dels seus restaurants.

Aquesta vila de pescadors està ubicada a la badia dels Alfacs, un paratge marí de gran bellesa que regala tresors com la platja del Trabucador. Aquesta destaca per la seva peculiar forma: una llengua de sorra de 6,5 quilòmetres de longitud que s’endinsa cap al mar fins a la Punta de la Banya.

Rodejada de platges salvatges i solitàries, i molt a prop del Parc Natural del Delta de l’Ebre, la Ràpita és un paradís per realitzar tot tipus d’activitats nàutiques, com la ruta de les muscleres, un recorregut de 2 hores a bord d’una golondrina que recorre la badia dels Alfacs fins al Musclarium. Un cop allà descobreixes com es cultiven els musclos i ostres del Delta de l’Ebre de la mà d’un aqüicultor. Aquestes rutes finalitzen amb un tast d’aquests mol·luscos acompanyat d’una copa de vi o cava.

Per gaudir de les grans vistes que ofereix la Ràpita, el millor és pujar al mirador de la Guardiola, una antiga torre de vigilància situada al cim de la muntanya de la Torreta. Des d’aquí pots contemplar tota la vila, el Delta de l’Ebre i la badia dels Alfacs.