Arriba la primera edició del Raimat Arts Festival

Aquest esdeveniment fusiona música, art, gastronomia i vi en una trobada pionera que té com a objectiu impulsar nous projectes econòmics, sostenibles i socials a les Terres de Lleida.

Els propers 15 i 16 d’octubre se celebra la primera edició del Raimat Arts Festival. Aquest esdeveniment és una iniciativa de la Fundació Comunitat Raimat Lleida en col·laboració amb el reconegut Festival Napa Valley.

Raimat Arts Festival no és un festival més, el seu tret diferencial és aprofitar el poder de les arts i la cultura per transformar el territori i generar nous projectes beneficiosos per a les Terres de Lleida. Posarà en valor la feina dels productors de vi, pagesos i empreses de la zona per crear noves iniciatives econòmiques i sostenibles, així com també projectes socials.

L’escenari d’aquesta primera edició és el Castell de Raimat, un enclavament històric del segle XII declarat Bé d’Interès Cultural Nacional, rodejat de vinyes de la DO Costers del Segre. Els cellers Raimat exerceixen d’amfitrions en aquest esdeveniment enogastronòmic i artístic en què unes 1.500 persones tastaran vins de la DO Costers del Segre maridats amb productes gurmet de Km 0.

També podran gaudir de les actuacions musicals d’artistes internacionals com el guitarrista Pablo Sainz Villegas, la soprano lírica Serena Sáenz, el violinista Francisco Fullana i la violoncel·lista Sophia Bacelar. Tots ells interpretaran peces clàssiques de compositors com Isaac Albéniz, Enric Granados o Manuel de Falla, entre d’altres.

Castell de Raimat / / David del Val

Castell de Raimat / David del Val

Un agermanament especial

L’excel·lència vitivinícola, el valor de la tradició i el llegat històric és el nexe d’unió entre els cellers de la Vall de Napa a Califòrnia i els de Raymat a Lleida. Una estreta relació i col·laboració que es remunta als anys 70, quan la família Raventós, fundadora de Raimat, va viatjar fins a aquesta vall dels Estats Units per conèixer i incorporar les tecnologies innovadores que utilitzaven a les seves vinyes. Aquest vincle els ha portat a agermanar els dos esdeveniments per portar encara més lluny la seva passió per la viticultura sostenible i compromesa amb el territori.

 

Un festival sostenible

El Raimat Arts Festival té com a objectiu posicionar-se com a referent en esdeveniments sostenibles. Per aconseguir-ho compta amb la col·laboració d’especialistes en el monitoratge de l’impacte ambiental, i també econòmic i social. Aquests mesuraran l’impacte de l’esdeveniment amb una eina creada específicament, que recollirà totes les dades i permetrà identificar les deficiències i les possibles millores en la gestió del festival.

En la seva primera edició, el festival promourà l’ús d’energies renovables, minimitzarà residus i apostarà pel consum de productes locals. L’objectiu a llarg termini és convertir-se en un festival sostenible, positiu i enriquidor per a les Terres de Lleida. El festival comptarà amb un programa d’activitats obertes al públic, tant al castell com en altres poblacions lleidatanes.