La gran cita del turisme industrial a Catalunya
Coneix de prop l’ampli patrimoni industrial català a la Setmana del Turisme Industrial de Terrassa, que se celebra del 22 al 30 d’octubre. Aquest esdeveniment, organitzat per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, obre les portes a tot el públic que vulgui descobrir com era i com és el teixit productiu català.
Durant la celebració de la Setmana del Turisme Industrial, els museus, antigues fàbriques i mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i diverses empreses que formen part de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya programen interessants activitats per entretenir i sorprendre un públic curiós i amb ganes d’aprendre.
Autèntiques experiències per conèixer la indústria catalana
Algunes de les propostes són recórrer les galeries d’una mina de carbó o d’una muntanya de sal, com la de Cardona, o bé contemplar l’arquitectura modernista d’una antiga colònia tèxtil. També pots conèixer el procés d’elaboració del cava o del paper o viatjar en el primer tren del país.
Tots els equipaments que formen part de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, com la Masia Can Freixa de Terrassa i el Museu de la Tècnica de Manresa, ofereixen un centenar d’activitats com tallers, exposicions, demostracions, etc.
Una de les activitats estrella és el Bus a cegues. Aquest recorregut sorpresa s’atura en diverses localitats i equipaments de la xarxa. Hi ha vuit tipus de rutes de turisme industrial diferents de les quals abans de començar només sabràs el nom, l’hora de sortida i la d’arribada. La resta ho descobriràs pel camí.
Indústria Viva a CatalunyaLa Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, amb seu a Terrassa, és l’associació que agrupa l’oferta de turisme industrial més àmplia de Catalunya. Compta amb un llegat industrial format per museus, centres d’Interpretació, antigues fàbriques i mines, repartit per 25 poblacions catalanes.
A través del seu programa Indústria Viva ofereix visites turístiques a empreses en actiu. Aquestes mostren al visitant els seus processos productius perquè tothom pugui saber com s’elabora la xocolata o quin és el viatge que fa un gra de blat des del camp fins al sac de farina. Així tot el públic pot veure la qualitat, la feina ben feta i l’esforç que s’amaguen darrere de cada producte.