Els cellers més familiars de Catalunya

Practicar l’enoturisme en família és molt més que conèixer el procés d’elaboració dels vins i els caves. A Catalunya, hi ha molts cellers que obren les portes per oferir visites familiars molt especials, on els nens i nenes experimenten l’emoció de viatjar en un carruatge entre vinyes, busquen tresors amagats, pugen en burricleta i descobreixen la màgia que transforma el most en vi i cava.

Rutes en carruatge i burricleta entre vinyes

A Costa Daurada, el celler Adernats – Vinícola de Nulles, de la DO Cava, us proposa practicar l’enoturisme en família i conèixer una de les Catedrals del Vi de Catalunya. Pujareu al carruatge de cavalls i passejareu entre vinyes octogenàries i marges de pedra seca. La ruta finalitza al celler, una joia modernista obra de Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí. A dins, us explicaran la seva història i també el procés d’elaboració del vi.

Una altra passejada, en aquest cas en un carro de mules, és la proposta del celler Oller del Mas, de la DO Pla de Bages. Durant el recorregut, fareu parada a dues barraques de vinya, on els pagesos guardaven abans els seus estris, i els adults gaudireu d’un tast de vins, després fareu un tast d’oli i esmorzareu en família, allà mateix.

Celler Oller del Mas

Celler Oller del Mas

Us ve de gust un Burricleta tour? Al Celler Clos Pons, de la DO Costers del Segre, us hi esperen. Un recorregut de 4 km entre vinyes i oliveres històriques de la finca que finalitza amb un refrigeri al mas familiar. Durant la ruta fareu un tast de vinagres de la finca. I la sorpresa final arribarà quan visiteu la seva cova secreta. Què hi deu haver a dins?

Celler Clos Pons

Celler Clos Pons

Pícnics, esmorzars, brunch entre vinyes i xocolata Simón Coll

Al celler La Vinyeta, de la Costa Brava, teniu dues opcions després de fer la visita guiada. Podeu escollir entre un esmorzar de pagès amb embotits, paté i pa artesanal, i oli de collita pròpia o bé fer un pícnic entre vinyes. Als nens i nenes els agradarà veure els ruscos d’abelles que han incorporat a les vinyes i oliveres centenàries per afavorir la pol·linització i, de passada, produir mel.

Celler La Vinyeta

Celler La Vinyeta

Visites especials amb vol de rapinyaires i circuits d’orientació

El món del vi i el cava es pot combinar perfectament amb altres activitats. Els Cellers Sumarroca ofereixen una peculiar visita guiada que inclou una demostració de vol d’aus rapinyaires i un esmorzar de pagès amb cava per als adults i sucs per als petits.

A Raimat Natura la proposta és ben natural: un circuit d’orientació amb mapa o GPS. En un entorn natural envoltat de vinyes sostenibles i ecològiques, us orientareu entre la flora i la fauna del parc, situat a 15 km de Lleida. L’accés a aquest espai natural és gratuït i podeu visitar-lo a peu o en bicicleta elèctrica, que podeu llogar a dins per fer una passejada després. Les bicicletes disposen de cadiretes per a nens i nenes de fins a 18 kg.

Espai Raimat Natura

Espai Raimat Natura

Els secrets de l’elaboració del vi i del cava

Dos cellers de la DO Cava us conviden a conèixer el procés d’elaboració del cava, de manera entretinguda i didàctica. Caves Vilarnau organitza visites guiades familiars, amb trepitjada de raïm, on els nens i nenes experimenten ells mateixos com es fa el cava. També ofereixen tallers de pintura que finalitzen amb un tast de cava sense alcohol. Així els més petits poden fer com els grans i gaudir del seu sabor i les bombolles.

A Caves Freixenet la visita al celler, on elaboren cava des del 1861, sempre és emocionant per als nens i nenes, ja que no es fa a peu tota l’estona. Un trenet us condueix fins al celler modernista perquè tota la família gaudeixi de la immersió en el món del vi. També visitareu les caves antigues, molt profundes i situades a 20 metres sota terra.

Caves Freixenet

Caves Freixenet

Animalons de granja i una recerca del tresor

Voleu descobrir el gran tresor de Caves Gramona? Doncs són les seves gallines, oques, ases, ovelles, cavalls i vaques que ajuden a millorar l’ecosistema de la vinya de la finca. Quan aneu a visitar-los, a més de descobrir com elaboren el cava de manera sostenible també podreu veure com llauren les vinyes amb els cavalls, com es feia antigament.

Caves Gramona

Caves Gramona

Visitar els Cellers Avgvstvs Forvm serà com estar en una pel·lícula de romans. Caracteritzats de romans, equipats amb un mapa i acompanyats per un guia, haureu de seguir el joc i fer una divertida immersió en els orígens romans del celler. L’activitat és per a nens i nenes d’entre 4 i 10 anys. També inclou tastos i un dinar.


Visites combinades: Enoturisme, cultura i esport

EnigMasroig, la història del celler convertida en un joc. Sona bé l’activitat que proposa el Celler Masroig, de la DO Montsant, oi? Si el visiteu, us espera una visita guiada molt entretinguda. Mentre veieu com es produeix el vi entre trulls centenaris i naus de botes, haureu de resoldre enigmes i al final rebreu un premi. S’ha de fer reserva prèvia.

Celler Masroig

Celler Masroig