Menjar com un ‘foodie’ als hotels gastronòmics dels Pirineus (2/2)

En un post anterior us parlàvem de la cuina catalana dels hotels gastronòmics que pots trobar als Pirineus de Catalunya. Aquí en van set més perquè vagis on vagis a gaudir de la neu descansis i tastis la seva cuina.

Hotel Vall Ferrera (Pallars Sobirà)

El de l’Alt Pirineu és el Parc Natural més gran de Catalunya. Un paisatge pirinenc com els de les postals que té el cim més alt del país, la Pica d’Estats, i l’estany glacial més gran, el Certascan. En aquest entorn trobaràs l’Hotel Vall Ferrera, al petit poble d’Àreu. La família Jubany, que dirigeix l’hotel des de fa cinquanta anys, s’han preocupat des del primer dia per tenir una proposta gastronòmica de qualitat. Hi predominen el corder i la caça, acompanyats dels bolets, productes típics de la zona. Un dels seus plats més reconeguts és el conill guisat amb murgues i carreretes.

Plat de l'Hotel Vall Ferrera

Plat de l’Hotel Vall Ferrera

Hotel Restaurant Andria (Alt Urgell)

Des de que hi entres per primera vegada ja t’hi sents com a casa. L’Hotel Andria és familiar, només disposa de setze habitacions en un edifici modernista de la Seu d’Urgell. Bona part del seu prestigi se l’ha guanyat gràcies a la seva cuina de muntanya, amb clara predominança dels arrossos, els rostits i els guisats. El guisat de gall roig de l’Alt Urgell és una ‘delicatessen’.

Hotel del Prado (Cerdanya)

Planeges fer una escapada relaxant? Apunta: Hotel del Prado. Es troba als afores de Puigcerdà, a la comarca de la Cerdanya. Disposa de bonics jardins exteriors. També hi ha pistes de tenis, zona de jocs infantils i una piscina exterior. Al restaurant de l’hotel ofereixen cuina tradicional catalana amb plats de temporada. L’elaboren amb productes de la terra, així com productes amb Denominació d’Origen Protegida i Indicació Geogràfica Protegida.

Hotel del Prado

Hotel del Prado

Hotel Park Puigcerdà (Cerdanya)

A només catorze quilòmetres de les estacions de La Molina i Masella, tens un remei insuperable per carregar piles després d’una jornada d’esquí, l’Hotel Park Puigcerdà. D’una banda, tens l’spa equipat amb jacuzzi, sauna, banys de vapor (‘hammam’), aparells per desenvolupar el to muscular i cabina amb tractaments a la carta. De l’altra, al restaurant cuinen a foc lent una àmplia varietat de plats de cuina de mercat.

Fonda Xesc (Ripollès)

Al petit poble de Gombrèn, amb poc més de 190 habitants, hi ha anat a parar una de les estrelles Michelin amb què compta la cuina catalana. El guardó reconeix el concepte culinari del xef Francesc Rovira, al capdavant del restaurant de la Fonda Xesc. La seva cuina actualitza el receptari regional i evoluciona amb els productes de temporada. L’hotel només disposa de catorze habitacions que seran les teves millors aliades per descansar del dia a dia.

Restaurant de la Fonda Xesc

Hotel Ca l’Amagat (Berguedà)

Sabies que al Parc Natural del Cadí-Moixeró creixen 1.400 espècies i subespècies de plantes amb flors i falgueres? Representen al voltant d’una tercera part de la flora catalana! Per explorar-lo pots establir el campament base a l’Hotel Gastronòmic Ca l’Amagat, ubicat a la vora. L’allotjament és conegut a la zona pel confort de les seves instal·lacions i per la seva cuina. Forma part del Club dels Sabors del Berguedà, una associació de productors agroalimentaris del Berguedà que es dedica a promocionar els productes i la cuina de tota la vida de la comarca.

Hotel La Quadra (Maçanet de Cabrenys)

Ja has descobert un dels monuments del sabor de Maçanet, però n’hi ha un altre, l’Hotel La Quadra. A la seva cuina fan bandera de les receptes tradicionals catalanes de temporada preparades amb productes de proximitat. Els bolets i les anxoves hi són per descomptat, però el que domina la carta són les carns, especialment la vedella de Girona. De fet, tenen el “Menú del txuleton” que es compon d’un primer plat a escollir entre amanida o pernil ibèric amb pa amb tomàquet, i de segon una suculenta mitjana de l’Albera, d’un quilo de pes, feta a la brasa i acompanyada amb guarnició.

Hotel La Quadra

Hotel La Quadra

Ja tens clar on aniràs primer?

Posts relacionats

15 propostes que no et pots perdre per gaudir dels Pirineus de Catalunya

15 propostes que no et pots perdre per gaudir dels Pirineus de Catalunya

Què deuen tenir els Pirineus de Catalunya que cada vegada atrauen més persones? La resposta és fàcil: són el refugi perfecte per estar en contacte amb la natura i gaudir d’activitats [...]