Viu la cultura més accessible a Catalunya

Aquest 2018 ha estat declarat Any Europeu del Patrimoni Cultural i l’Agència Catalana de Turisme aposta, com cada any, per una cultura a l’abast de tothom, sense fronteres i sense barreres. Per aquest motiu, el vídeo promocional de la campanya de l’Any del Turisme Cultural, “La Ruta de l’Atzar”, incorpora l’audiodescripció i el llenguatge de signes en dos idiomes (català i castellà) i en el sistema internacional de signes.

Des de fa anys, el Patrimoni Cultural i Històric de Catalunya fa un gran esforç per ser accessible a tots els visitants. Perquè totes les persones, independentment de les necessitats que tinguin, puguin gaudir d’una experiència turística completa.

Molts museus, com el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, monuments i col·leccions de Catalunyahan implementat sistemes de percepció hàptica i auditiva (maquetes, plànols i làmines en alt relleu i braille, àudio descripció, etc.) i serveis de subtitulació i interpretació en llengua de signes.

Des del 2007, l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona desenvolupa diferents accions que apropen els museus i el patrimoni a tots els visitants. El seu programa d’accessibilitat cultural, la Mirada Tàctil, inclou continguts de les exposicions permanents creats per a persones sordes i amb discapacitat visual.

Indrets culturals tan diversos com la Tàrraco Romana, la Colònia Güell, els monestirs de Montserrat, Sant Benet, Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya han millorat l’accessibilitat.

Per la seva banda, la Ruta del Camí de Sant Jaume ofereix 400 quilòmetres de rutes amb audioguies i signeguies gràcies al projecte “Camí de Sant Jaume de Catalunya per a Tothom”, desenvolupat per l’Agència Catalana de Turisme.

A Catalunya és casa teva et convidem a gaudir de l’ampli i variat patrimoni cultural de casa nostra. Els museus de Catalunya surten al carrer i fan tallers i activitats familiars de tota mena en llocs com places o grans espais. Obren les portes a exposicions úniques com la de Gala Dalí al Museu Nacional d’Art de Catalunya, un dels primers museus a Espanya que va oferir un servei de signeguies (un dispositiu mòbil multimèdia) en tres llengües de signes (LSC, LSE i SIS) per a persones sordes o amb limitacions auditives.

Edificis modernistes patrimoni de la humanitat com la Casa Batlló, la Pedrera i la Sagrada Família ofereixen tota mena de facilitats perquè tots els visitants puguin gaudir d’una jornada cultural completa.

Vine a descobrir la Seu Vella de Lleida, un dels millors exponents de l’arquitectura medieval del s. xiiii candidata aser patrimoni mundial per la UNESCO aquest 2018.

A més, Manresa, capital cultural catalana del 2018, et proposa visitar l’activitat “Mil anys de sensacions” del Món Sant Benet, la Colònia Güell, el Gaudí Centre o el Museu de la Xocolata entre molts d’altres. Mira totes les possibilitats que tens en el microlloc web Viu la cultura a Catalunya.

Et proposem una cultura propera i accessible perquè viatgis, visitis, experimentis, coneguis i tastis. Celebra la cultura gaudint d’una experiència inoblidable a Catalunya.