Travessa els Pirineus de Catalunya saltant d’un ‘snowpark’ a un altre

Gairebé podries travessar els Pirineus de Catalunya d’est a oest saltant d’un ‘snowpark’ a un altre. Començant pel de Vallter 2000, situat a l’extrem més oriental, i acabant al de Baqueira Beret. Bona part de les estacions en tenen i cadascuna amb la seva idiosincràsia. Ens posem en marxa?

El surf de neu és en si mateix una modalitat trepidant, però encara dispara més les emocions a la neu quan et llances a practicar-lo en un ‘snowpark’. El que els puristes en diuen ‘freestyle’. Si busques tubs, baranes, rampes extraordinàries i llibertat a la neu, en trobaràs als ‘snowparks’ de les estacions d’esquí catalanes.

La ruta dels ‘snowparks’ de Catalunya

El de La Molina és l’únic de Catalunya que concentra totes les disciplines del ‘freestyle’ amb un ‘superpipe’ de 170 metres de llarg i 5,20 metres d’alçada, zona de ‘jibbing’, ‘slopestyle pro’ amb dos ‘bigs’ de doble rampa i ‘boardercross’.

Snowpark a La Molina/FGC-La Molina

‘Snowpark’ a La Molina/FGC-La Molina

L’Snowpark Marmotes, a Baqueira Beretté tres línies de diferent dificultat: iniciació, intermèdia i experta. La instal·lació combina els mòduls naturals i els artificials, que canvien al llarg de la temporada perquè cada visita sigui una experiència nova.

Port Ainé és una parada obligada per als adeptes al ‘freestyle’. L’’snowpark’ és a la zona mitjana de l’estació (2.200 m), ubicat a la cara nord per assegurar una qualitat i quantitat de neu excel·lent. Consta de tres línies diferenciades per nivells de dificultat que s’adapten al teu nivell tècnic de ‘rider’. Hi trobaràs vuit salts i fins a disset mòduls artificials.

Snowpark de Port Ainé/FGC-Port Ainé

‘Snowpark’ de Port Ainé/FGC-Port Ainé

Per la seva banda, el de Tavascan va un passet més enllà i és un ‘snowpark’ ecològic. Posa a la teva disposició alguns mòduls on podràs practicar el ‘freestyle’ fabricats amb fusta. També té un espai per a salts aeris.

Riders a Tavascan/Marc Gasch

‘Riders’ a Tavascan/Marc Gasch

Abans de parlar de Boí Taüll i Port del Comte, un consell: quan hi vagis, emporta’t la teva càmera de vídeo per a l’acció. A nivell de paisatge, ambdues estacions s’emporten bona part dels elogis per la natura que les envolta. Amb aquest teló de fons els vídeos i les fotografies seran gairebé estampes de postal. I si no disposes de cap microcàmera, a Boí Taüll en podràs llogar una.

'Snowboarder' a Boí Taüll

‘Snowboarder’ a Boí Taüll

Tampoc t’oblidis la càmera a Masella. A més d’oferir-te ‘big jumps’, baranes, calaixos, ‘rainbows’ i una S de 12 metres… té unes grades per descansar i contemplar des d’una posició privilegiada les piruetes que fan els teus amics o altres ‘riders’. Pots aprofitar-ho per fer fotos espectaculars que causaran l’enveja dels teus seguidors a les xarxes.

Propera parada: Vall de Núria. Cims de gairebé 3.000 metres formen una mena de muralla natural que envolta aquesta estació. Entre aquesta immensitat s’obre pas el tren cremallera, el mitjà de transport que et portarà fins a l’snowpark d’aquesta estació del Pirineu Oriental. Té vuit mòduls de ‘jibbing’ i quatre salts, i compta amb dues rondes de quatre mòduls en línia.

Zones amb línies de salt combinades amb mòduls, baranes, calaixos i mòduls de grans i petites dimensions… t’esperen a l’Snowpark-Slopestyle de l’estació de Vallter 2000. El plat fort ja te’l trobes a la primera de les cinc zones en què es divideix, un calaix ample de sis metres col·locat en pla, una barana quadrada de cinc metres, una barana tubular i un calaix de pujada-baixada de 2 i 3 metres, respectivament.

Et ve de gust gaudir dels ‘snowparks’ dels Pirineus de Catalunya?

La imatge de portada és de Boí Taüll.

Posts relacionats

Esquia sota la llum de la lluna a Masella

Esquia sota la llum de la lluna a Masella

Tres rutes blanques amb raquetes pels Pirineus de Catalunya

Tres rutes blanques amb raquetes pels Pirineus de Catalunya

Objectiu Pirineus-Barcelona 2030

Objectiu Pirineus-Barcelona 2030

A la neu sense barreres: estacions accessibles

A la neu sense barreres: estacions accessibles

Viu la pujada d’adrenalina sobre una moto de neu a Catalunya

Viu la pujada d’adrenalina sobre una moto de neu a Catalunya