Senderisme als Pirineus de Catalunya: amb la guia sota el braç

Els Pirineus de Catalunya els travessen quilòmetres i quilòmetres de senders senyalitzats. Alguns es poden fer en un dia, i d’altres requereixen diverses jornades per poder-los recórrer sencers. La guia ‘Pirineus de Catalunya. Senderisme‘, editada per set institucions turístiques coneixedores del territori, en selecciona alguns dels més rellevants, que apareixen classificats en tres modalitats.

Excursionista al mirador de Fontalba/Lluís Carro

Excursionista al mirador de Fontalba/Lluís Carro

Excursions, travesses o senders de gran recorregut, què tries? 

La primera són les excursions i passejades, rutes per fer caminant i que no t’ocuparan més d’un dia, però que et permetran endinsar-te en paisatges espectaculars.

També hi ha les travesses per etapes, que es fan en més d’un dia i que, per la seva singularitat natural, cultural, per la seva varietat de paisatges, s’han convertit en un reclam per a tots aquells que voleu estar en contacte directe amb la naturalesa i viure una experiència única als Pirineus de Catalunya.

I, finalment, els senders de gran recorregut (GR), que superen els 50 quilòmetres de distància. Són itineraris senyalitzats i conservats per les federacions excursionistes del tram que ressegueixen. La seva senyalització característica és una franja blanca i vermella. A Catalunya es comptabilitzen fins a 30 senders de gran recorregut.

La guia et facilita la tria

La guia conté informació bàsica de cadascuna de les rutes com el nivell de dificultat, la millor època per realitzar-la, el tipus de recorregut… Per exemple, si vols fer una ruta de nivell fàcil amb la família, la Ruta al Santuari del Boscalt és molt interessant, sobretot per les panoràmiques excepcionals dels penya-segats del Cadí. Si el que t’ajuda a decantar-te és el desnivell acumulat del recorregut, tens la ruta Porta del Cel, que acumula fins a 11.000 metres. Per als que busqueu llargues distàncies, la guia destaca el Camí del Canigó (GR-83) o el Camí dels Bons Homes (GR-107), que tenen més de 200 quilòmetres de distància.

Què prefereixes?

 

La imatge de portada és de Laurent Sansen al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Posts relacionats

De travessa senderista pels dos grans GR dels Pirineus de Catalunya

De travessa senderista pels dos grans GR dels Pirineus de Catalunya

Amb més de 1.000 quilòmetres de senders senyalitzats, els Pirineus de Catalunya són una de les millors destinacions per als amants del senderisme. De tota la xarxa d’itineraris, el Sender [...]