Pas a pas pels Pirineus fins al Cinquè Llac

Es tracta d’una de les travesses més interessants dels Pirineus catalans, i en això resideix la seva màgia. El Cinquè Llac és un recorregut de mitja muntanya a tan sols un parell d’hores de Barcelona, ​​amb inici i fi a la Pobla de Segur.

Al llarg de 100 quilòmetres, dividits en 5 etapes, podràs gaudir de la immensitat del Pla de Corts, de la barreja de grisos i verds de la Vall Fosca i dels cavalls i les vaques pasturant al seu aire per la Vall de Manyanet. Però el premi és l’estany de Montcortès, el Cinquè Llac, que aniràs albirant des de diferents pics del recorregut fins que te’l trobis de ple al final. El Tren dels Llacs és la manera més sostenible d’arribar a la Pobla de Segur, i a més podràs contemplar les vistes als altres quatre llacs durant el trajecte.

La travessa transcorre pel Pallars i l’Alta Ribagorça, i et permetrà conèixer l’encant de pobles com Peramea, Beranui, les Esglésies o Senterada. La gent del territori conserva el seu caràcter original i manté vives festes, costums, llegendes i tradicions. També t’esperen punts d’interès històric com el pont del Diable o el dolmen de la Casa Encantada, tots dos mostra de l’herència prehistòrica. I és que ermites, viles tancades, monestirs, restes romàniques, masies i cabanes de pastor formen part imprescindible d’aquesta ruta rural.

El Cinquè Llac. Jordi Peró

El Cinquè Llac. Jordi Peró