On són els límits? Descobreix el ‘freeride’

T’agrada sortir del camí marcat i anar per lliure? Et resulta inevitable llançar-te per una pista i mirar de reüll el que hi ha més enllà dels límits marcats? No hi ha cap dubte: tens esperit ‘freerider’. Allibera’l descobrint els racons més remots de les estacions dels Pirineus de Catalunya, esquiant o surfejant entre els arbres, per pales pendents i neus no tractades. I no oblidis que l’autèntic ‘freerider’ sempre s’informa del risc d’allaus i va equipat amb Arva, pala i sonda.

Estàs a punt per cremar adrenalina? Descobreix algunes de les propostes ‘freeride’ de les estacions catalanes.

Freeride en Tavascan/Anaïs Sol

‘Freeride’ a Tavascan/Anaïs Sol

Boí Taüll: territori per a experts 

Les pistes de Boí Taüll són excel·lents. L’estació disposa de més de 1000 m de desnivell perquè gaudeixis cada instant de descens. Entre els itineraris més interessants tens el de Durro i el de Moró, de fins a 10 km de longitud segons el recorregut que triïs. Per accedir al Cerbí de Durro hauràs de caminar durant 20 minuts i després t’esperen 1.000 m de desnivell cap al poble de Durro. El mateix pendent trobaràs a la Vall de Moró des del Cap de Puig Falcó, la segona alternativa a Boí Taüll. En aquest cas, amb accés directe amb esquís. Qualsevol dels dos et garanteix diversió!

Freeride a Cerbi de Durro/Boí Taüll

‘Freeride’ a Cerbi de Durro/Boí Taüll

Crema adrenalina a Vallter 2000

Vallter 2000 no només és una estació d’esquí. És també el lloc de diversió d’esquiadors i ‘snowboarders’ ‘freeride’. L’estació ofereix nombrosos itineraris de muntanya on es pot cremar adrenalina amb total seguretat. El de Puig dels Lladres nord baixa per la carena més desconeguda del cim amb el mateix nom, entre les pistes del Bac i del Xalet. El recorregut connecta amb la ruta de Randonée del riu, que et conduirà fins a la part baixa de l’estació, al telecadira Enric Planella.

Has de recordar que si t’aventures a fer un dels dos traçats ‘freeride’, has de seguir les indicacions dels empleats de les pistes i és indispensable que vagis equipat amb un Arva, una pala i una sonda.

Freerider a Vallter 2000/FGC-Vallter 2000

‘Freerider’ a Vallter 2000/FGC-Vallter 2000

Esquia tot el dia fora de les pistes a Tavascan

Com que l’entorn és salvatge, anima els practicants del ‘freeride’ a apropar-s’hi. La part fora pistes de Tavascan et permet lliscar tot el dia sense passar per neus preparades. Envoltats per la cimera de Tovarres, el Tuc del Cim, el Campirme i el llac del Diable, gaudiràs de paisatges fascinants. En aquests pics, els aficionats a l’esquí de muntanya també tenen l’oportunitat de posar-se les raquetes de neu per fer excursions memorables.

Gràcies a l’aposta de Tavascan per l’alta muntanya, l’estació ha incorporat un espai per realitzar pràctiques d’Arva (aparell de recerca de víctimes d’allaus), que es troba a la cota 2.250 m. D’aquesta manera, l’estació promou la seguretat de tots aquells que vulguin introduir-se al món del fora pista i de l’esquí de muntanya o que necessitin perfeccionar els seus coneixements.

Fora pista a Tavascan/Anaïs Sol

Estació de Tavascan/Anaïs Sol

Natura blanca a Port Ainé

Una ubicació privilegiada sota el Pic de l’Orri (2.440m), el 95% de les pistes orientades a la cara nord, 800 metres de desnivell… No cal que busquis més, Port Ainé és el teu proper lloc de pelegrinatge ‘freeride’. El recorregut fora pista més ‘trendy’ de l’estació és el del Bosc. És un autèntic privilegi zigzaguejar per un bosc platejat amb arbres recoberts de neu i els rajos del sol lluint com mai. Per assaborir-lo amb seguretat, és molt important que facis el recorregut a una velocitat moderada que et permeti reaccionar si t’apareix un tronc, una branca o un ‘tauró’, alguna roca enterrada a la neu. I si no et vols arriscar, contracta un guia que t’orienti sobre el millor traçat.

Aquests són alguns dels itineraris ‘freeride’ dels Pirineus de Catalunya, però n’hi ha més. Vine a descobrir-los.

Estació de Port Ainé/FGC-Port Ainé

Estació de Port Ainé/FGC-Port Ainé

 

La imatge de portada és de Baqueira Beret.

 

Posts relacionats

Planifica la teva esquiada amb les apps de les estacions

Planifica la teva esquiada amb les apps de les estacions

Viu la pujada d’adrenalina sobre una moto de neu a Catalunya

Viu la pujada d’adrenalina sobre una moto de neu a Catalunya

4 apps imprescindibles per anar a la neu

4 apps imprescindibles per anar a la neu

El telemarc o com reviure els orígens de l'esquí

El telemarc o com reviure els orígens de l'esquí

Explora els cims catalans fent esquí de muntanya

Explora els cims catalans fent esquí de muntanya