ACTIVITATS PROGRAMADES PER A L'HOLA FAMÍLIA

VALL D'EN BAS - LES PRESES

Si busques un lloc per gaudir de la vida a l’aire lliure en família, la Vall d’en Bas és la teva opció. Situada al sud d’Olot i de Girona, és un municipi ple de contrastos naturals. Està envoltat de carenes, cingleres i cims, i s’estén sobre una plana verda i fèrtil, banyada per rierols i esquitxada d’esglésies romàniques i cases pairals.

ACTIVITATS DISSABTE, 8 DE JUNY

amaga activitats veure activitats
-50%
Mas La Coromina

Un dia a pagès

Descripció: La Granja Mas La Coromina ofereix a les famílies una visita guiada molt didàctica: coneixeran el dia a dia d’una granja a la Vall d’en Bas.

Gallines, porcs, conills i vaques us esperen perquè els nens els donin de menjar, els acaronin… La Isabel i l’Albert, els amos, us mostraran com munyen les vaques i us explicaran la història de la granja. Aprendreu un munt de coses sobre com s’ha de tenir cura dels animals.

La granja compta amb un espai polivalent, on a través de jocs i tallers els nens descobriran com funciona el metabolisme de les vaques i les propietats de la llet. Al final de la visita tastareu la llet.

Data: 8 de juny

Horari: 12h

Lloc: Mas La Coromina s/n. 17176. Joanetes

Preu: 4 € i 2,5 € (menors de 13 anys)

Com reservar:

info@maslacoromina.cat

www.maslacoromina.cat

Observacions
Cal fer la inscripció prèvia.

DESCARREGAR OFERTA

GRATIS
Ajuntament de la Vall d'en Bas i Les Preses

‘Bas de Màgia’, descobreix la Vall d'en Bas

Descripció: Si voleu conèixer la cultura i les tradicions de la Vall d’en Bas en família, descarregueu-vos l’aplicació mòbil Bas de Màgia.

Es tracta d’un joc que a través de l’storytelling, la narració d’històries i la geolocalització us permetrà visitar racons de la vall i conèixer com s’hi viu, el seu patrimoni i els seus productes locals.

Bas de Màgia es desenvolupa a tots els pobles del municipi amb set itineraris. Cada ruta està centrada en una temàtica diferent, com per exemple la vida a pagès, els bandolers… i està protagonitzada per un ésser màgic. A cada ruta haureu de resoldre una prova o enigma, i un cop resolta rebreu més informació per poder seguir jugant.

Per jugar-hi cal que us descarregueu l’app Adventuriq, escolliu l’aventura Bas de Màgia i trieu un dels itineraris. Bona ruta!

Data: 8 de juny

Horari: 10h

Lloc: Can Trona Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas

Preu: Gratuït

Edat: De 6 a 12 anys

Com reservar:

http://www.cantrona.cat

Observacions
No cal reserva prèvia.

DESCARREGAR OFERTA

GRATIS
Ajuntament de la Vall d'en Bas i Les Preses

L'aigua juganera de la Vall d'en Bas

Descripció: Conèixer una vall a través d’un conte. Això és el que us proposa Can Trona, a la Vall d’en Bas. Un recorregut fantàstic en el qual descobrireu la importància de l’aigua en aquest indret.

Per aprendre per on viatja i què fa l’aigua a l’alta muntanya us convertireu en gotes de pluja o en flocs de neu que baixen pels rius i salten per les cingleres. Després, arribareu a la vall, on us amagareu sota terra i passareu a la vora de petits pobles, tal com ho fa l’aigua. I al final del camí, potser entrareu dins de les llars o seguireu el corrent fins al mar.

Al llarg del recorregut trobareu i coneixereu moltes plantes i animals que necessiten aquest element per sobreviure. Serà un gran viatge entretingut i molt didàctic per passar una jornada en família a l’aire lliure.

Data: 8 de juny

Horari: 17h

Lloc: Can Trona Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas

Preu: Gratuït

Edat: De 3 a 6 anys

Com reservar:

cantrona@vallbas.cat

972 690 225

http://www.cantrona.cat

Observacions
Cal fer inscripció prèvia.

DESCARREGAR OFERTA

ACTIVITATS DIUMENGE, 9 DE JUNY

amaga activitats veure activitats
GRATIS
Ajuntament de la Vall d'en Bas i Ajuntament de les Preses

Taller d'herbes remeieres a la Vall d’en Bas

Descripció: Fa molts anys, hi havia dones que sortien al bosc per collir herbes medicinals que després convertien en ungüents per curar malalties.

Recordant la tasca d’aquestes dones, en aquest taller familiar d’herbes remeieres al Parc de la Pedra Tosca, veureu una demostració de remeis elaborats amb saüc i descobrireu les propietats d’aquesta planta.

Segur que sortireu amb tot d’idees i remeis naturals que us faran molt servei per curar refredats i febrades, molt útils quan es tenen nens.

Al final del taller hi haurà un sorteig d’alguns productes.

Data: 9 de juny

Horari: 10h

Lloc: Parc de Pedra Tosca de les Preses

Preu: Gratuït

Com reservar:

otvallbas@vallbas.cat

Observacions
Cal fer la inscripció prèvia.

DESCARREGAR OFERTA

ALLOTJAMENTS

amaga allotjaments veure allotjaments
2x1

Càmping les Preses Natura

Característiques de l’oferta: Paquet Hola Família! Senderisme: inclou el lloguer de la parcel·la (caravana, autocaravana, furgoneta o tenda familiar) per a un màxim de quatre persones durant dues nits, vehicle i connexió elèctrica 6A.

Com reservar:

campingnatura@atma.cat

972 692 093

www.campingnatura.cat

Observacions
Programa Senderisme: • Divendres: arribada i instal·lació. • 19h: Sessió informativa conjunta amb un expert del territori, sobre les rutes: Volcà Racó i les ermites de la Vall del Corb i Les Roques Encantades o altres rutes entre les creades pel mateix càmping. • Assessorament personalitzat per a la família, si escau. • Lliurament de documentació i material (plànols, GPS Garmin Dakota 20). • Dissabte: Ruta Volcà Racó i les ermites de la Vall del Corb (o una altra ruta escollida). • Diumenge: Ruta Les Roques Encantades (o una altra ruta escollida).

PLACES LIMITADES

DESCARREGAR OFERTA

2x1

Càmping les Preses Natura

Característiques de l’oferta: Paquet Hola Familia! Bicicleta: inclou el lloguer de la parcel·la (caravana, autocaravana, furgoneta o tenda familiar) per a un màxim de quatre persones durant dues nits, vehicle, connexió elèctrica 6A i lloguer de bicicletes segons necessitat.

Com reservar:

campingnatura@atma.cat

972 692 093

www.campingnatura.cat

Observacions
Programa Bicicleta: • Divendres: arribada i instal·lació. • 19h: Sessió informativa conjunta amb un expert del territori sobre les rutes “La Vall d`en Bas i visita a la Granja La Coromina”, “La Fageda d’en Jordà”, “Les millors rutes de La Garrotxa” o altres rutes entre les creades pel mateix càmping. • Assessorament personalitzat per a cada família, si escau. • Lliurament de documentació i material (plànols, GPS Garmin Dakota 20, bicicletes i equipament). • Dissabte: Ruta La Vall d’en Bas i Parc de Pedra Tosca. Inici per la Via Verda Olot-Girona (o una altra ruta escollida). • Diumenge: Ruta de la Fageda d’en Jordà (o una altra ruta escollida) amb retorn al càmping. Preu del lloguer de les bicicletes: 30€ / persona. Oferta en el lloguer de les bicicletes 2×1: 15€ / persona.

PLACES LIMITADES

DESCARREGAR OFERTA

2x1

Càmping les Preses Natura

Característiques de l’oferta: Paquet Hola Família! Bicicleta: inclou el lloguer de dues nits en mobilhome per a quatre persones amb roba de llit, vehicle i lloguer de bicicletes segons necessitat.

Com reservar:

campingnatura@atma.cat

972 692 093

www.campingnatura.cat

Observacions
Programa Bicicleta: • Divendres: arribada i instal·lació. • 19h: Sessió informativa conjunta amb un expert del territori, sobre les rutes “La Vall d’en Bas i visita a la granja La Coromina”, “La Fageda d’en Jordà”, “Les millors rutes de la Garrotxa” o altres rutes entre les creades pel mateix càmping. • Assessorament personalitzat per a cada família, si escau. • Lliurament de documentació i material (plànols, GPS Garmin Dakota 20, bicicletes i equipament). • Dissabte: Ruta La Vall d’en Bas i Parc de Pedra Tosca. Inici per la Via Verda Olot-Girona (o una altra ruta escollida). • Diumenge: Ruta de la Fageda d’en Jordà (o una altra ruta escollida) amb retorn al càmping. Preu del lloguer de les bicicletes: 30€ / persona. Oferta en el lloguer de les bicicletes 2×1: 15€ / persona.

PLACES LIMITADES

DESCARREGAR OFERTA

2x1

Mas Garganta

Característiques de l’oferta: Allotjament i esmorzar en un entorn de natura i tranquil·litat.

Com reservar:

info@masgarganta.com

677 440 276

http://masgarganta.com

PLACES LIMITADES

DESCARREGAR OFERTA

2x1

Hotel Vall d'en Bas

Característiques de l’oferta: Inclou l’allotjament per a dues persones amb esmorzar bufet.

Com reservar:

info@hotelvalldebas.cat

972 690 101

www.hotelvalldebas.cat/ca/

Observacions
Possibilitat de reservar amb anticipació alguna activitat com fer una ruta amb segway que surt des de l’hotel.

PLACES LIMITADES

DESCARREGAR OFERTA

2x1

Fonda Barris

Característiques de l’oferta: Una habitació doble amb l’esmorzar inclòs per a les dues nits.

Com reservar:

info@fondabarris.com

972 690 064

https://fondabarris.com

PLACES LIMITADES

DESCARREGAR OFERTA

A PROP TEU

Descobreix la vall de Núria en família

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya – Vall de Núria

Pujar a la muntanya, gaudir de la natura i fer-ho en un transport molt original només té un nom: Vall de Núria. En aquesta vall, on també es troba l’estació d’esquí amb el mateix nom, només s’hi pot accedir amb el tren cremallera.

El cremallera, que recorre 12,5 km i supera un desnivell de 1.000 m, ofereix unes vistes que us deixaran enganxats als vidres. Un cop a dalt, toca gaudir en família de la natura d’alta muntanya.

Envoltada per cims de gairebé 3.000 metres, les rutes són sempre entretingudes i amb moltes vistes. Les podeu fer a peu i a cavall. Segur que passareu per fonts i torrents i veureu algun animaló salvatge per la zona.

Dates: 8 i 9 de juny

Horari: Durant tot el dia

Lloc: Vall de Núria, cal accedir-hi per l'estació de Ribes Enllaç ubicada a Ribes de Freser

Preu: 12,80 € (adults), 7,80 € (nens 7-14 anys), 3 € (nens 4-6 anys). Menors de 4 anys, gratuït

Com reservar:

reserves@turismefgc.cat

932 041 041

Observacions:
Cal fer la inscripció prèvia. A la vall de Núria s’hi pot accedir durant tot el dia amb el cremallera, consulteu els horaris aquí.

DESCARREGAR OFERTA