Natura i aventura

Una passejada per Aigüestortes a la Vall de Boí

Afegir a la llista de desitjos

La natura i el pas del temps han estat el martell i el cisell que han modelat un dels paisatges més majestuosos dels Pirineus de Catalunya, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Per viure la seva biodiversitat hi ha un itinerari per fer en família pel Planell d’Aigüestortes. La ruta surt des de la Casa del Parc de Boí, a 1.800 metres d’altura. Per arribar-hi l’opció més recomanable si vas amb canalla són els taxis del parc, vehicles 4×4 que et recullen a la plaça del Treio de Boí.

El recorregut és circular i planer, té una distància d’un quilòmetre i mig, amb un tram amb una passarel·la de fusta i l’altre de camí forestal compactat, així el podràs recórrer també amb un cotxet. L’excursió la pots fer pel teu compte o acompanyat d’un guia interpretador —cal fer la reserva prèviament—. L’opció del guia és molt pedagògica, et mostra perspectives diferents del parc i detalls que et passarien per alt, com els forats que fan els picots als pins o formiguers que poden arribar a fer un metre d’alçada.

Per fer la ruta els nens han de tenir almenys vuit anys, ja que necessiten més resistència física per caminar sobre la neu, i una talla 32 de peu.

Quan: Tot l’any

On: Vall de Boí

Organitza: Vall de Boí