Visita el Parc Samà amb nens

Et proposem un safari en família pel parc. Sí, pel parc, perquè el Parc Samà és un espai natural exòtic enmig de Cambrils. Els més menuts podran veure espècies de plantes d’arreu del món. Hi ha evònims del Japó, glicines originàries de la Xina, fins i tot un xiprer dels pantans, autòcton del sud-est dels Estats Units, que està ubicat al costat del pont que dona al canal.

El Parc Samà és un jardí botànic i històric on podràs passejar, jugar, berenar, córrer i aprendre amb la família. S’articula en un sistema de camins vorejats per fileres d’arbres i espais oberts amb rellevants elements arquitectònics. Els dos nuclis fonamentals del parc són la casa del Marquès i el llac. Per explorar-ne tots els racons haureu de comprar les entrades i necessitareu entre dues i tres hores.

El parc creix al voltant de la que va ser la residència de Salvador Samà, Marquès de Marianao, un indià que va fer fortuna a Cuba. Quan va tornar cap a Catalunya va voler que l’illa continués molt present a la seva vida. Li va encarregar a l’arquitecte Josep Fonserè i Mestres que li dissenyés una casa envoltada de jardins que evoquessin Cuba. Va ser l’any 1881.

L’arquitecte va dissenyar uns jardins que combinen el paisatge natural cubà amb el romanticisme. Aquest corrent artístic trencava amb la rigidesa i estructuració del jardí francès i cedia tot el protagonisme a la natura, a més d’evidenciar un gust pel salvatge i l’exòtic.

Parc Samà
Carretera de Vinyols s/n
43850 Cambrils. Tarragona
Tel. 977 82 65 14
www.parcsama.es