Visita a la Poderosa Comanda de Gardeny

La Fundació de l’Orde del Temple celebra 900 anys, aquest any 2020. Un aniversari que et convida a visitar el Castell de Gardeny de Lleida i endinsar-te en un apassionant viatge per descobrir una de les comunitats religioses més interessants i controvertides de la nostra història: els templers.*

En aquesta visita guiada al conjunt monumental de la Poderosa Comanda de Gardeny de Lleida descobriràs qui eren i com vivien.

El conjunt monumental de Gardeny, construït al segle XII, està integrat pel Castell de Gardeny, la torre habitació, la torre de l’homenatge i l’església romànica de Santa Maria de Gardeny. Situat estratègicament dalt del Turó de Gardeny, aquest castell es convertí en propietat de l’orde dels Templers després que aquests ajudessin a conquerir la ciutat de Lleida el 1149 sota domini sarraí.

Un cop traspassis les muralles del recinte veuràs una projecció audiovisual sobre l’origen d’aquesta comunitat templera i les regles i particularitats que els regien.

A la Casa Templera de Gardeny t’hi espera molta història.

*Recomanem comprovar les restriccions per la Covid-19 abans de viatjar. Tingues en compte que algunes activitats es poden veure alterades per les mesures de prevenció aplicades.

Quan: Dissabtes, diumenges i festius de 10h a 13.30h. Del 20 de juny al 29 de setembre, de dimarts a diumenges i festius de 10h a 14h. Grups i col·lectius, tot l´any amb reserva prèvia

On: Lleida

Organitza: Turisme de Lleida
c/ Major, 31
25007 Lleida
Tel. +34 973 700 319