Vall de Sau i el Collsacabra, terra de bandolers

Puja a un 4X4 i, acompanyat d’un guia local, descobriràs la Vall de Sau i el Collsacabra, en una ruta que promet aventures, història i fins i tot bandolers.

La Vall de Sau i el Collsacabra té un paisatge molt característic ple de cingleres de roca, d’una altitud mitjana de 1.100 metres. Durant el recorregut visitaràs el Salt de la Minyona, un mirador ben singular que amaga unes bones vistes i una llegenda popular, la d’una donzella que arribava tard a missa i va saltar per aquest mirador sense fer-se ni una rascada.

Al frondós bosc de les Guilleries i de Collsacabra t’hi espera un personatge també de llegenda: Joan de Serrallonga, un dels bandolers més buscats de Catalunya, que solia amagar-se aquí aprofitant l’exuberància de la vegetació.

Al llarg del camí trobes dos exemples del romànic català: l’església de Sant Pere de Savassona, del 1035, i el monestir de Sant Pere de Casserres, fundat el 1005. I també el conjunt prehistòric i megalític de Savassona. Un indret ple d’enormes pedres treballades per l’home i gravats rupestres des del Neolític fins a l’Edat Mitjana.

Les rutes són privades i es reserven per a grups tancats.

Quan: Tot l’any amb reserva prèvia.

On: Vic

Organitza: Anigami Aventura
Mas Les Comes
Ctra C-153 Km. 18,7
08511 L’Esquirol (Barcelona)
Tel. +34 937 447 295