Una setmana medieval de llegenda a Montblanc

La Setmana Medieval de Montblanc és la festa de recreació històrica més antiga del país. Centrada en la llegenda de Sant Jordi i el drac, és un esdeveniment que transforma el nucli històric de la vila en un gran escenari amb espectacles gratuïts i teatre de carrer.

Va ser declarada d’Interès Turístic Nacional per la Generalitat de Catalunya i per l’estat espanyol.

Un dels espais més concorreguts és el mercat medieval on antigament els vilatans anaven a proveir-se d’estris, queviures i animals. És ple de parades de viandes, formatges i dolços i també de productes d’artesania com la ceràmica o les joies.

També hi ha espais curiosos com el Campament de Poble, on la gent del poble, caracteritzada de l’època, mostra com era la vida quotidiana dels artesans i dels estaments socials més humils. Per als més petits, hi ha una escola de cavallers on es realitzen tallers d’escuts i espases i s’organitzen passejos a cavall.

La representació teatral de la llegenda de Sant Jordi és l’espectacle més emblemàtic. També se celebra un torneig medieval nocturn en què els cavallers lluiten a lloms dels cavalls, a la muralla de Santa Tecla, i un sopar medieval on la noblesa i el poble comparteixen taula i gaudeixen d’espectacles de joglars i trobadors. L’única condició: vestir-se amb roba medieval.