Una ruta per la Solsona monumental

Passejar pel nucli històric de Solsona és retornar al passat, a un passat emmurallat que encara conserva els tres portals d’entrada a la vila: el del Pont, el del Castell i el de Llobera.

Al llarg de la ruta Solsona Monumental visitaràs les tres fonts gòtiques del s. XV de la vila: la Font de l’Església, a la plaça de la Catedral; la Font del Castell, a la plaça de Sant Isidre, i la Font Major, a la plaça de Sant Joan. Aquesta última incorpora una petita capella a la part superior, dedicada a Sant Joan Baptista, amb una placa que conté una poesia escrita per Josep M. de Sagarra. Va escriure Record de Solsona després de fer una estada en una de les cases de la plaça.

Després de passejar entre carrerons medievals i cases senyorials, arribes a la catedral de Solsona, que és l’església principal del bisbat del mateix nom. Construïda entre els segles XIII i XVII, és un temple d’estil gòtic que encara conserva elements romànics originals com els tres absis, el campanar i el claustre.  Al seu interior hi ha la capella amb la imatge de la Marededéu del Claustre, patrona de la vila, una de les escultures més importants del romànic català.

El recorregut inclou una visita al Quarto dels Gegants, un indret on es guarden tots els gegants i bèsties que participen a les festes de la vila, entre els quals destaca el Drac, fabricat el 1692.

Quan: Juny i juliol dissabtes, diumenges i festius a les 11h. A partir de l’agost dilluns, dimecres, dissabtes, diumenges i festius a les 11h; i divendres i dissabtes a les 18.30h.

On: Solsona

Organitza: Solsona Experience
Tel. +34 663 668 184