Una ruta per la Solsona monumental

Passejar pel nucli històric de Solsona és retornar al passat, a un passat emmurallat que encara conserva els tres portals d’entrada a la vila: el del Pont, el del Castell i el de Llobera.

Al llarg de la ruta Solsona Monumental visitaràs les tres fonts gòtiques del s. XV de la vila: la Font de l’Església, a la plaça de la Catedral; la Font del Castell, a la plaça de Sant Isidre, i la Font Major, a la plaça de Sant Joan. Aquesta última incorpora una petita capella a la part superior, dedicada a Sant Joan Baptista, amb una placa que conté una poesia escrita per Josep M. de Sagarra. Va escriure Record de Solsona després de fer una estada en una de les cases de la plaça.

Després de passejar entre carrerons medievals i cases senyorials, arribes a la catedral de Solsona, que és l’església principal del bisbat del mateix nom. Construïda entre els segles XIII i XVII, és un temple d’estil gòtic que encara conserva elements romànics originals com els tres absis, el campanar i el claustre.  Al seu interior hi ha la capella amb la imatge de la Marededéu del Claustre, patrona de la vila, una de les escultures més importants del romànic català.

El recorregut inclou una visita al pou de gel, una construcció soterrada que es va utilitzar del segle XVII al XIX per emmagatzemar i conservar el gel del riu Negre i del pou natural, el Forat de la Bòfia. I també al Quarto dels Gegants, un indret on es guarden tots els gegants i bèsties que participen a les festes de la vila, entre els quals destaca el Drac, fabricat el 1692.

Activitat ajornada temporalment a causa del coronavirus SARS-CoV fins a nou avís.

Quan: Tots els caps de setmana i festius. Ampliable als ponts i a l’estiu.

On: Solsona

Organitza: Dinamització turística Voliacs, SCCL
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona (Lleida)
Tel. +34 973 48 23 10