Una experiència barroca, del Bages als Pirineus

A la ruta El cel del Barroc tot gira al voltant d’aquest corrent artístic i cultural. Els retaules, el menjar i fins i tot el cel. Acompanyat d’un guia expert descobriràs la petjada del barroc a la zona Paisatges Barcelona i als Pirineus.

El recorregut s’inicia a la Molsosa amb un esmorzar de pagès i amb una visita a l’església de Santa Maria, d’estil romànic, per conèixer la història dels seus tres retaules barrocs del s. XVII. La ruta continua fins a arribar a Prades, un petit poble medieval on visitaràs l’església de Sant Ponç, del 1040, amb tres altars barrocs també del s. XVII.

A l’hora de dinar viuràs una experiència gastronòmica barroca al Casal de Castelltallat a Sant Mateu de Bages. Assaboriràs un menú inspirat en els segles XVII i XVIII amb amanida de l’hort, verat escabetxat i xai rostit. I després t’espera el centre astronòmic de Castelltallat, un lloc especial per a la observació del cel.

La ruta acaba amb una visita a l’església de Sant Miquel de Castelltallat, del 1031, que conserva retaules barrocs i neoclàssics i algunes peces d’orfebreria.

Activitat ajornada temporalment a causa del coronavirus SARS-CoV-2 fins a nou avís.

Quan: Tot l’any amb reserva prèvia.

On: La Molsosa, Prades i Sant Mateu de Bages.

Organitza: Ajuntament de Riner, Ajuntament de La Molsosa, Ajuntament de Sant Mateu de Bages i Territori Barroc