Una escapada familiar en bicicleta des dels Pirineus fins a les Terres de l’Ebre

Des dels Pirineus, al nord, fins a les Terres de l’Ebre, al sud, seguint la costa mediterrània o endinsant-se en la riquesa de l’interior, Catalunya és una oportunitat per realitzar una trepidant escapada familiar en bicicleta. Més enllà de les rutes de més nivell per als ciclistes més experimentats, compta també amb itineraris amb pendents suaus i amb carrils més aptes per a tots. 

Catalunya compta amb un entorn mediterrani excepcional, un paisatge variat de mar i muntanya i un clima càlid qualsevol època de l’any. Anar en bicicleta amb els més petits és la manera perfecta de gaudir de la seva geografia diversa, del seu ric patrimoni natural i cultural, de la seva gastronomia de primer nivell i dels seus allotjaments adaptats a famílies per complementar la vostra aventura en bicicleta. 

Ciclisme familiar a la Vall de Boí

Ciclisme familiar a la Vall de Boí

Descobreix Girona a través de les Vies Verdes

La millor manera de combinar l’interior amb la costa mediterrània són les anomenades Vies Verdes. Són itineraris adaptats per a senderistes i ciclistes que segueixen el trajecte d’antigues vies ferroviàries en desús. Tres Vies Verdes es troben a Girona i ofereixen rutes tranquil·les per gaudir en família pedalejant per la natura. 

Podeu descobrir Girona amb la Ruta del Ferro i del Carbó, un recorregut pavimentat paral·lel al riu Ter i que us portarà pel monestir de Santa Maria de Ripoll, les mines d’Ogassa i el municipi de Sant Joan de les Abadesses. El recorregut segueix fins a Olot, on comença la Ruta del Carrilet, que travessa la zona volcànica de la Garrotxa, la Vall d’en Bas i la vall del riu Ter fins a la ciutat de Girona. I des d’allà arrenca la segona Ruta del Carrilet, que connecta la capital gironina amb Sant Feliu de Guíxols, creuant tres comarques i dotze pobles, i recorrent les valls dels rius Fluvià, Brugent i Ter. El carrilet era un tren de via estreta que fins a la dècada dels 60 unia Girona amb Olot. 

Ciclisme familiar a la Via Verda de Tarragona

Ciclisme familiar a la Via Verda de Tarragona

Terres de l’Ebre i Terres de Lleida, també a pedal

Les Vies Verdes continuen a Tarragona. Les rutes del Baix Ebre i Terra Alta connecten el massís dels Ports amb la desembocadura del riu Ebre a través de boscos, túnels i viaductes. Podeu conèixer punts d’interès com el conjunt històric de Tortosa i inclús accedir al Delta de l’Ebre, una zona de rica natura i biodiversitat, ideal per al cicloturisme més slow. 

A les planes de les Terres de Lleida també hi ha lloc per a les famílies més ciclistes. La ruta Pedals del Canal d’Urgell és la manera perfecta de conèixer la regió a través d’una de les obres més importants d’enginyeria hidràulica de Catalunya. Totes aquestes rutes poden completar-se en uns dies, dedicant diverses jornades i parant als diversos allotjaments del territori. O podeu triar un tram per gaudir-ne amb més tranquil·litat, vosaltres decidiu. 

I la pròxima ruta, quan?