Un passi al Modernisme més desconegut

Barcelona és molt coneguda per la Sagrada Família, la Casa Batlló i la Pedrera, però el modernisme de Catalunya és molt més. Amb la targeta Barcelona Pass Modernista coneixeràs autèntiques joies del Modernisme, més desconegudes per al gran públic, per aprofundir encara més en aquest moviment cultural trencador del s. XIX.

Una Barcelona amfitriona de l’Exposició Universal de 1888 i amb un nou barri, l’Eixample, urbanitzat segons el Pla Cerdà, es va convertir en l’escenari ideal per projectar edificis modernistes com la Casa Felip, encarregats per la nova burgesia que es va instal·lar a la dreta de l’Eixample, coneguda com la zona d’or tèxtil, per ser a prop de les fàbriques que dirigien.

Puig i Cadafalch va remodelar el Palau Baró de Quadras entre1902 i 1906, que va ser una de les primeres cases construïdes a la Diagonal de Barcelona. També és obra seva La Casa de les Punxes, l’únic edifici modernista de la ciutat que té tres façanes i accessos principals.

La Casa Vicens va ser la primera gran obra on Gaudí va aplicar per primer cop el criteri d’utilitzar la natura com a font d’inspiració per a l’arquitectura. I el Museu del Cau Ferrat de Sitges (Garraf), antiga casa-taller de l’artista Santiago Rusiñol, icona del Modernisme, reuneix part de la seva obra plàstica, així com la de Ramon Casas, Picasso i El Greco, entre d’altres artistes.

Però la ruta no s’acaba aquí. Vine a gaudir d’una ruta modernista per Barcelona i altres poblacions properes.

 

On:

Barcelona: Biblioteca Arús, Casa Amatller, Casa de les Punxes, Casa Felip, Casa Rocamora, Casa Vicens, Palau de la Música Catalana, Palau Baró de Quadres, Palauet Casades i Sant Pau Recinte Modernista.
Canet: Casa Museu Lluís Domènech i Montaner.
Mataró: Casa Coll i Regàs.
Sitges: Museu del Cau Ferrat i Museu de Maricel.
Terrassa: Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya – mNACTEC i Casa Alegre de Sagrera.

Durada: 7 dies a partir de la primera utilització.

 

Organitza:

Turisme de Barcelona

Informació i venda: Punts d’atenció turística de Turisme de Barcelona

Tel. +34 932 853 832

www.tickets.visitbarcelona.com