Un país ric en cuines

La cuina catalana té una extensa tradició, amb protagonistes remarcables, famosos ja des d’època medieval. Des dels últims anys del s. xx, els cuiners catalans han aconseguit el reconeixement arreu del món, en donar valor afegit a les matèries primeres i posant la creativitat al servei dels fogons. Escampats per tots els racons de Catalunya, els nostres xefs et conviden a gaudir del plaer d’un bon àpat en restaurants de tots els estils, des de la cuina més avantguardista fins a propostes que preserven el receptari clàssic.

Cuina Catalana

En aquest sentit, la Marca Cuina Catalana, impulsada per l’Institut Català de la Cuina, avala els restaurants —prop de 170— que, en la seva carta, aposten per plats de la cuina tradicional que estan inventariats en el Corpus de la Cuina Catalana, un receptari amb més de 1.200 entrades de la nostra gastronomia. El segell també ofereix qualitat i compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient.

Col·lectius de cuina

També els col·lectius de cuina s’encarreguen de preservar aquesta essència. En tenim més de 25 repartits per tota la geografia: són agrupacions de cuiners o de restaurants i, en alguns casos, també de productors agroalimentaris, que basen la seva proposta gastronòmica en els productes, la cuina i els costums de l’entorn.

Slow Food

Catalunya és una gran impulsora del moviment Slow Food, que defensa una gastronomia que torni al producte de proximitat i al respecte i l’amor pels plats de temporada. Actualment, més de 50 restaurants repartits per tot el territori català treballen per unir el plaer de menjar amb la responsabilitat, la sostenibilitat i l’harmonia amb l’entorn. 

Seu, tens la taula parada per recórrer Catalunya mos a mos.