Un dia de natura terapèutica

Reconnecta amb la natura, abraça un arbre i troba l’equilibri entre cos i ment. En aquesta experiència ecoturística, a cavall entre la Costa Brava i Paisatges de Barcelona, descobreixes una altra manera de viure la naturalesa

Et proposem una ruta d’un dia per desconnectar de la rutina i cuidar i enfortir cos i ment en ple contacte amb la naturalesa exuberant del Parc Natural del Montseny i les Guilleries, a una hora amb cotxe des de Barcelona.

La primera activitat de la ruta és un bany de bosc, organitzat per la Cooperativa Sèlvans d’Arbúcies. En aquesta població de la Costa Brava es troba precisament l’Arbre de la Llibertat, tot un símbol de la història del poble. Va ser plantat el 1873 com a símbol de llibertat en plena Guerra Carlina (1872-1876). Mesura 13 metres i està situat a la plaça de l’Església. Sota la seva ombra s’instal·la el mercat setmanal de la població. Val la pena visitar-lo. Si practiques el senderisme, anima’t a caminar un tram del sender de llarg recorregut GR83, que passa per Arbúcies. Aquesta ruta la van seguir els exiliats de camí cap a França.

D’Arbúcies et desplaces al bosc de Serra d’Heures, prop de Sant Hilari Sacalm, situat a l’Espai Natural Protegit de les Guilleries. Aquí et submergiràs de ple en l’efecte terapèutic del bany de bosc, entre frondosa vegetació i deus i aqüífers d’aigües pures. Aquesta activitat consisteix a recórrer un tram d’1 km d’aquest bosc de sureres, roures i fajos.

Espai Natural Protegit de les Guilleries.

Espai Natural Protegit de les Guilleries.

Durant el recorregut, un instructor t’acompanya per guiar-te i donar-te les pautes per connectar amb la naturalesa. Els banys de bosc regeneren i relaxen l’organisme. A més, poden ajudar a augmentar les nostres defenses per lluitar contra les malalties. A més dels beneficis per a la salut, aquest tipus d’iniciatives també es realitzen per conscienciar sobre la importància dels boscos i preservar la seva riquesa, així com explorar els seus beneficis socials a través d’itineraris terapèutics.

Després de connectar amb la natura, toca reconnectar cos i ment. A Sant Esteve de Palautordera, a Paisatges de Barcelona, t’espera una sessió de ioga al Centre de Benestar Somlom. En aquest centre disposen de personal especialitzat per oferir un servei personalitzat i proper.

Aquí practicaràs una sessió de hatha ioga, una modalitat que abasta totes les postures clàssiques del ioga. En ser una modalitat holística inclou els aspectes físics, espirituals i mentals d’una persona i treballa tant les postures com els exercicis de respiració, meditació i relaxació. Sortiràs com nou de l’experiència.