El turisme té cura dels animals a Catalunya

Que els animals són un dels principals atractius turístics en moltes destinacions de viatge no és cap secret. Contemplar de prop espècies exòtiques és una de les activitats preferides dels visitants, però el rerefons d’aquestes experiències no sempre és positiu. Aquesta altra cara de la moneda és la que vol donar a conèixer FAADA, la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals.

Entre altres iniciatives, aquesta organització promou el turisme responsable amb els animals. El seu objectiu és exposar les problemàtiques relacionades amb l’ús d’animals en el sector turístic i acabar amb aquelles activitats que contribueixen a la desaparició d’espècies greument amenaçades.

En aquest context, FAADA dóna veu a alternatives ètiques per a turistes i professionals del sector que vulguin conèixer els animals d’una manera responsable, sense atacar la seva integritat, i donar suport al treball de centres de rescat. Ofereix un mapa de turisme responsable, multitud de consells per a viatgers i recomana projectes compromesos amb el món animal. A Catalunya es desenvolupen algunes d’aquestes iniciatives.

Et proposem

Fundació MONA per a la recuperació de primats

Fundació MONA per a la recuperació de primats

Situada a Riudellots de la Selva, a la Costa Brava, MONA és un centre de rescat destinat a acollir, rehabilitar i tenir cura de primats que han patit maltractament i altres tipus d'abús.

Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya

Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya

L'any 1992 aquesta iniciativa va desembocar en l'únic centre de recuperació de fauna salvatge especialitzada en amfibis i rèptils que hi ha a Espanya.