Tota una selva per divertir-se en família

Et proposem una escapada plena de descobertes a l’aire lliure. Indrets màgics on trobes follets del bosc i sirenes que des d’una gran escalinata et condueixen fins al mar. Dos dies intensos a Lloret de Mar i Blanes per conèixer racons curiosos i divertits de la Costa Brava.

DIA 1

Aventures vora el mar

Els follets són uns éssers màgics que tenen cura del bosc. És molt difícil veure’n un perquè s’amaguen molt bé. Al Gnomo Park de Lloret de Mar, en canvi, els nens en veuran uns quants. La primera parada de l’escapada és aquest parc d’oci familiar de 40.000 mubicat en un bosc de pins mediterranis. Una família de gnoms té cura de l’espai i els trobareu per tot arreu. Us proposen un munt d’activitats lúdiques: proveu les tirolines dels circuits d’aventures als arbres, submergiu-vos a les piscines de boles, participeu als tallers de manualitats i a les pel·lícules animades per als més petits. I per a qui vulgui emocions més fortes, podeu triar entre el minibowling, els minikarts i els llits elàstics.

On són els follets? Busqueu-los, n'hi han uns quants.

On són els follets? Busqueu-los, n’hi han uns quants.

Un jardí ple de sirenes

Després del joc a l’aire lliure, ve de gust una passejada vora el mar en família. El camí de ronda, que connecta Lloret de Mar amb Blanes, et portarà per platges i cales precioses com cala Banys o Fenals. Els nens podran córrer per la sorra i buscar petxines mentre tu gaudeixes de les vistes. Al final del recorregut, entre Fenals i Cala Boadella us trobareu una sorpresa: els jardins de Santa Clotilde.

Situats sobre un penya-segat amb vistes al mar, els jardins són un encàrrec del marquès de Roviralta a l’arquitecte noucentista Nicolau Rubió i Tudurí, l’any 1919. Les espècies emprades són majoritàriament autòctones i mediterrànies. Hi ha poca flor, molta heura i molt llorer, ja que Lloret és terra de llorers. En aquest indret descobrireu tècniques de jardineria com l’art topiària, que consisteix a retallar la vegetació de manera ornamental per crear espais ordenats. Aquesta tècnica la utilitzava el moviment noucentista.

Als jardins de Santa Clotilde podeu jugar amb els nens a buscar les escultures d’éssers mitològics.

Als jardins de Santa Clotilde podeu jugar amb els nens a buscar les escultures d’éssers mitològics.

Mentre passegeu, podeu jugar amb els nens a buscar les escultures d’éssers mitològics. El jardí n’és ple. I no us oblideu de baixar per l’escala de les sirenes, una escalinata custodiada per aquestes figures marineres que porta directament vora el mar.

DIA 2 

Vine a conèixer els indigets

Segona jornada de l’escapada i les descobertes a l’aire lliure continuen. Sabeu qui eren els indigets? Una visita al jaciment de Puig de Castellet, a dos quilòmetres del nucli de Lloret, us descobrirà la història d’aquesta tribu ibera del s. III aC. Descobriu com vivien recorrent aquest poblat, situat dalt d’un turó, que tenia la funció de guaita per controlar els atacs cartaginesos. Entreu als seus habitatges i veureu les cisternes per recollir l’aigua de la pluja que utilitzaven.

Els jardins Pinya Rosa tenen un espai específic per als cactus. Amb compte no us punxeu!

Els jardins Pinya Rosa tenen un espai específic per als cactus. Amb compte no us punxeu!

Tot un món de color verd

La tarda acompanya per fer una passejada pels jardins de Pinya Rosa, ja a Blanes.  Entre 7.000 espècies de plantes tropicals els nens fan de petits exploradors entre cactus i caminets vora el mar. Als jardins botànics de Marimurtra, si veniu en família, podeu aprendre i divertir-vos durant la visita. Hi ha tota una sèrie de recursos educatius que us ajudaran a fer la visita més didàctica. Els nens poden entretenir-se solucionant una sèrie de jocs, com ara identificar espècies d’arbres o ubicar una flor al lloc on l’han vista del recorregut, a partir de pistes i endevinalles. On creieu que trobareu la flor de la murtra?

Als jardins Marimurtra, els nens poden fer d'exploradors i seguir un joc de pistes.

Als jardins Marimurtra, els nens poden fer d’exploradors i seguir un joc de pistes.

Totes les activitats per gaudir en família de Lloret i Blanes:

 

Gnomo Park

Carretera de Lloret a Blanes. Rotonda de Santa Cristina
17310 Lloret de Mar (Girona)
T. +34 972 368 080
http://gnomo-park.com

Bowling Lloret

C/ Costa de Carbonell, 9
17310 Lloret de Mar (Girona)
T. +34 972 362 077

Water World Lloret

Ctra. Vidreres, km 1, 2
17310 Lloret de Mar (Girona)
T. +34 972 368 613
https://waterworld.es/cat

Jardí Botànic Marimurtra

Passeig de Carles Faust, 9
17300 Blanes (Girona)
T. +34 972 330 826
http://www.marimurtra.cat

Jardí Botànic Tropical Pinya de Rosa

Camí de Sta Cristina, s/n
17300 Blanes (Girona)
T. +34 972 350 689
http://pinya-de-rosa.es

Catsmuseum. Museu Casa dels Gats

Carrer de Sant Albert, 10
17310 Lloret de Mar (Girona)
T. +34 972 361 572

Imatge de portada: jardins botànics Marimurtra de Blanes

Benvinguts al Gnomo Park de Lloret de Mar.
Platja de Lloret de Mar.
Cercavila de Blanes. Foto Blanes Turisme
Minigolf del Gnomo Park.
Vistes del Jardí Botànic Marimurtra.