De la terra al mar i viceversa amb Vies Braves

Si ets amant del senderisme tant com del busseig, a la Costa Brava descobriràs que han aconseguit un punt de trobada per a les dues activitats. Aquí, les aigües de color turquesa es fonen entre les roques i les pinedes que acullen els camins de ronda, i és d’allò més habitual passar del passeig a la natació en una mateixa jornada. Paral·lels a aquests camins que ressegueixen el litoral català transcorren una sèrie d’itineraris marins i d’aigües obertes amb els quals pots descobrir també l’entorn, però en aquest cas sota l’aigua. És el moment de deixar el calçat esportiu de passeig al costat de la riba i enfundar-se les aletes i la màscara de bussejar.

Vies Braves

Vies Braves

Una iniciativa pionera per gaudir del mar

Aquests itineraris al mar reben el nom de Vies Braves i han estat promoguts pel nedador d’aigües obertes Miquel Sunyer, juntament amb l’empresa TechnojetSwim, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i els ajuntaments de les poblacions involucrades en les rutes. Aquesta iniciativa certificada amb el segell de Biosphere Responsible Tourism ja compta amb 23 itineraris en 17 destinacions costaneres diferents i no només inclou la Costa Brava, sinó també Costa Barcelona i la ciutat de Barcelona.

Els recorreguts, senyalitzats i abalisats, permeten a tots els públics gaudir de les aigües obertes de manera segura i descobrir les profunditats de la Mediterrània mitjançant el busseig o la natació. Hi ha itineraris de diferents nivells de dificultat per adaptar-se a tothom i de durada i longitud diferents. Només cal escollir en quina zona de la costa catalana vols capbussar-te i començar a nedar.

A més, també s’organitzen trobades gratuïtes d’una hora i mitja en les diferents Vies Braves per nedar i bussejar en grup sota la direcció de monitors formats i qualificats. Fes una ullada a la seva agenda per decidir en quina de les sessions vols participar, registra’t i acudeix a la data i hora indicades amb el material obligatori. Així de fàcil. És una bona manera de practicar exercici, conèixer gent nova i gaudir del ric fons marí que vesteix les profunditats de la costa de Catalunya.

Vies Braves
Vies Braves
Vies Braves
Vies Braves
Vies Braves
Pere Duran. Vies Braves