Setmana del Turisme Industrial de Terrassa

Coneix de prop l’ampli patrimoni industrial català. La Setmana del Turisme Industrial de Terrassa obre les portes a tot el públic que vulgui descobrir com era i com és el teixit productiu català.

Organitzat per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC), aquest esdeveniment té com a objectiu descobrir al públic com es fabrica la xocolata, com funciona una colònia tèxtil o com es treballa en una mina de plom, a través de visites guiades a antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i museus.

Tots aquests equipaments, com per exemple la Masia Can Freixa de Terrassa o el Museu de la Tècnica de Manresa, ofereixen també un centenar d’activitats com tallers, exposicions, demostracions…

Una de les activitats estrella és el Bus a cegues. Aquest recorregut sorpresa recorre diverses localitats i equipaments de la xarxa. Hi ha sis tipus de rutes de turisme industrial diferents. Els participants només saben el nom de la ruta, l’hora de sortida i la d’arribada. La resta ho descobriran pel camí.