Senderisme en família

Les rutes de senderisme en família són un pla perfecte per a qualsevol època de l’any. Estar en contacte amb la natura i descobrir nous paisatges és l’activitat ideal per complementar qualsevol escapada o viatge.

Catalunya compta amb grans rutes al llarg de tot el seu territori, aptes per a tots els gustos. És una forma diferent i especial de conèixer llocs nous, i viure’ls en el seu estat més pur.

Et proposem 6 rutes de senderisme per Catalunya aptes per fer en família:

Els Ports, un paisatge natural per a gaudir en família

Aquesta activitat comença a Prat de Comte. Primer visitareu l’exposició permanent del Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports, i després recorrereu l’itinerari de la Mola, de 7,8 km, amb una guia per a conèixer el paisatge en detall.

La dificultat de l’itinerari és baixa i està recomanat per a nens i nenes a partir de 10 anys. Cal fer una inscripció prèvia i s’organitza durant tot l’any.

Circuit fix d’orientació a Sort

Aquesta activitat està pensada per posar a prova l’orientació de tota la família mitjançant 3 recorreguts de dificultat baixa, mitja i alta. Les tres rutes recorren el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

A més, cada recorregut compta amb 15 objectius que s’han d’aconseguir. Cada família pot fer-los en l’ordre que desitgi. És una activitat que es du a terme durant tot l’any. El mapa del circuit d’orientació fix es pot recollir físicament a l’Oficina de Turisme de Sort i al Poliesportiu Els Til·lers o bé descarregar-lo de la xarxa.

Pas a pas per la serra de Queralt a Berga

Aquesta ruta ofereix una de les millors vistes del Berguedà i els seus camins són totalment accessibles per als més petits. Recorre la serra del Queralt, que s’estén pel nord-oest del municipi de Berga.

La ruta es pot completar en una hora i mitja i es pot fer amb guia per conèixer tots els detalls que caracteritzen el paisatge de la zona.

Paisatges d’alçada a la Vall de Núria

Només s’arriba a la vall amb cremallera o a peu. El recorregut del cremallera són 12,5 km de paisatges que et deixaran sense paraules. Pots agafar-lo a tres estacions diferents: Ribes Enllaç, Ribes Vila i Queralbs.

Un cop a dalt, també pots pujar en telefèric fins al Pic de l’Àliga, a 2.170 metres d’alçada. A més, l’estació és un equipament familiar certificat per l’Agència Catalana de Turisme. Compta amb múltiples activitats per als més petits com un parc infantil, una pista de trineus, una tirolina i, fins i tot, un rocòdrom.

Està oberta tot l’any, excepte del 3 de novembre al 4 de desembre, en aquest període només obre dissabtes i diumenges.

Pedalejar pels aiguamolls de l’Empordà a Sant Pere de Pescador

És una ruta perfecta pensada per anar en bicicleta amb la família. Tan sols dura una hora i mitja i és de dificultat baixa.

Es tracta d’un trajecte circular perfecte per a qualsevol època de l’any per conèixer els aiguamolls de la zona. Podreu veure les més de 300 espècies d’aus que fan d’aquest espai el seu refugi i lloc de descans, moltes d’elles protegides i d’una gran bellesa.

La sortida està situada al nucli urbà de Sant Pere Pescador, voreja el riu Fluvià fins que arriba a la platja de Sant Pere. Durant un tram gaudireu dels paisatges marítims vora la sorra, després girareu per endinsar-vos en els camps d’arbres fruiters. El recorregut finalitza per la carretera local en direcció al nucli urbà.

L’activitat es pot fer a la primavera, la tardor i l’estiu.

Un dia fent de pastor al Baix Camp

És una activitat pensada per donar a conèixer l’ofici de pastor. El dia comença amb una excursió de dues hores per les muntanyes de Prades. Inclou una visita a l’ermita de Barrulles de Capafonts, un pícnic per dinar al costat del riu Brugent i, per acabar, un passeig amb el pastor i el seu ramat. Al final podreu tancar les cabres al seu estable.