Seguint el rastre de l’os bru pels Pirineus

Sabies que l’os bru dels Pirineus de Catalunya pot arribar a mesurar fins a dos metres i pesar 300 kg? Perquè et facis una idea de les seves dimensions, a la Casa de l’Ós Bru dels Pirineus pots comparar la teva altura i el teu pes amb el d’aquest mamífer. La Casa Sastrès d’Isil (Pallars Sobirà) acull aquest centre d’interpretació, el primer dedicat a l’os a Catalunya, un espai de divulgació innovador.

Els nens i tu podreu hivernar a l’ossera, conèixer els gustos alimentaris de l’os, aprendre a distingir les seves petjades i altres curiositats com que pot arribar a córrer velocitats d’entre 40 i 50 km, tot de forma interactiva i divertida. També organitzen activitats en família, com l’excursió ‘Rastres, petjades i altres troballes. Petit passeig a prop d’Isil’. Surt des de la Casa de l’Os i s’endinsa en un territori on trobareu petjades d’os, marques i fins i tot pèl. Obriu bé els ulls perquè trobar petjades d’aquest mamífer imponent és un privilegi pel seu caràcter solitari.

Casa de l’Ós Bru
c/Del Pont, 7
25586 Isil (Lleida)
Tel. 973 083 044

Allotjaments familiars a la zona

Lo Paller: Hotel familiar amb 14 habitacions, amb una decoració típica de muntanya en fusta i pedra. També compta amb tres apartaments amb capacitat per a quatre persones cadascun. València d’Àneu.
Alba d’Esteve: L’antiga quadra per guardar els bous de la casa pairal s’ha rehabilitat per acollir aquesta casa rural. Té dues habitacions familiars amb llar de foc i hidromassatge. Espot.
Posada d’Àneu: Petit hotel rural i familiar situat al bell mig de les Valls d’Àneu. Compta amb un minispa equipat amb jacuzzi i cabina sensorial. Esterri d’Àneu.
Nou Càmping: La natura l’envolta. Està situat entre el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l’Alt Pirineu. Disposa de cabanes rústiques de fusta. La Guingueta d’Àneu.

Restaurants familiars a la zona

Aigüestortes Càmping Resort: Esterri d’Àneu.
Restaurant Hotel La Morera: València d’Àneu.
Restaurant Hostal Vall d’Àneu: Esterri d’Àneu.
Hotel Restaurant Poldo: La Guingueta d’Àneu.

Casa de l'Os Bru dels Pirineus
Casa de l'Os Bru dels Pirineus
Casa de l'Os Bru dels Pirineus
Casa de l'Os Bru dels Pirineus

Et proposem

Un dia d'esquí en família a Espot

Un dia d'esquí en família a Espot

Els petits de casa recordaran sempre el primer dia d’esquí. Perquè l’experiència sigui rodona, us podeu acostar a les pistes d’Espot.

Pedalar per la muntanya és fàcil

Pedalar per la muntanya és fàcil

Bicicleta, natura i família seran les tres paraules màgiques que captivaran els nens. Només de sentir-les els canvia la cara perquè és a punt de passar alguna cosa bona.

La fauna i la flora de les planes de Son

La fauna i la flora de les planes de Son

Observar la fauna en el seu propi medi no és habitual. A Son tens un aliat perquè la missió culmini amb èxit: MónNatura Pirineus.

La màgia del culte al foc

La màgia del culte al foc

Marca’t a foc aquesta data a l’agenda: 23 de juny. Podreu viure amb els petits de casa les falles d’Isil.