Salut entre arbres: boscos terapèutics a Catalunya

Sovint oblidem que formem part de la natura tant com ella forma part de nosaltres. I és per això que en aquest entorn la nostra ment es relaxa, l’estat d’ànim millora i el sistema immunitari s’enforteix.

La idea que les passejades per boscos són font de benestar i salut viatja des del Japó fins a terres catalanes gràcies al programa Sèlvans. Aquesta iniciativa, en col·laboració amb l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona i impulsada per Acciónatura, ha comprovat els efectes positius d’endinsar-se entre arbres i s’ha proposat establir una xarxa de boscos terapèutics a Catalunya.

Ports Experience

Ports Experience

Fes un bany de bosc

El terme bany de bosc ve de la seva denominació en japonès, shinrin yoku, i dona nom a una tècnica terapèutica que es recomana des de fa dècades al país nipó com a hàbit saludable.

Estudis científics promoguts pel programa Sèlvans han demostrat que la tensió arterial o la freqüència cardíaca poden veure’s reduïdes en una immersió d’aquest tipus. També contribueix a estimular el sistema nerviós parasimpàtic, que activa les funcions restauradores de l’organisme, i les partícules que allibera el bosc poden ajudar a augmentar les nostres defenses per lluitar contra malalties.

Aquesta iniciativa pionera vol reforçar la importància de conservar els boscos per salvaguardar la seva riquesa i explorar amb itineraris forestals els seus beneficis socials.

Més informació a National Geographic.

Et proposem

Desconnecta a les frondoses profunditats del Berguedà

Desconnecta a les frondoses profunditats del Berguedà

Cal Peguera acull a Castell de l'Areny el projecte Rural Salut. El seu bany de bosc et permetrà gaudir del silenci sense presses mentre camines a través d'un bosc d'alt valor natural.

Descobreix el 'walking coach' a les Terres de l'Ebre

Descobreix el 'walking coach' a les Terres de l'Ebre

Si busques reconnectar amb tu mateix en un espai poc freqüentat i amb bones energies durant un parell o tres de dies, Ports Experience et mostra el seu racó més preuat: el Parc Natural dels Ports.