Rutes senderistes per fer fins i tot amb neu

Als Pirineus de Catalunya trobaràs infinitat de senders per descobrir el blanc dels cims, els tons verd fosc dels boscos i el gris blavós dels rius. Aquí tens algunes rutes senderistes per gaudir-los. Calça’t les botes, que comencem!

Camin Reiau: la Val d’Aran pas a pas

La ruta circular Camin Reiau et descobreix els 33 pobles de la Val d’Aran. Discorre pels senders que antigament eren les vies principals de comunicació entre els diversos nuclis habitats. La proposta divideix la ruta en 10 etapes d’uns 15 quilòmetres. Pots adaptar el nombre d’etapes a la teva forma física o als dies que tinguis disponibles.

Camin Reiau de Bagergue.

Camin Reiau de Bagergue.

El riu serà la teva brúixola 

La remor de l’aigua de la Noguera de Tor t’acompanyarà al llarg de la ruta. La sortida de la ruta és la font de la Mena i avança en direcció nord cap a Caldes de Boí, a tocar del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant MauriciEl recorregut de 27 quilòmetres segueix antics camins ramaders i corriols estrets. Pel camí, pots visitar diversos punts naturals i culturals, com el Centre de Fauna, l’ermita i pont del Remei, els roures centenaris, els Salencars de Llesp i Barruera, les esglésies de Sant Feliu i Sant Joan, del s. XI o el mirador de la Vall de Boí.

Església de Sant Feliu de Barruera. © Servicios Editoriales Georama

Església de Sant Feliu de Barruera. © Servicios Editoriales Georama

Montardo i Montardo petit per Cavallers amb raquetes

Ben diferent és aquesta ruta pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. És un clàssic del senderisme català per fer amb raquetes de neu: La pujada al Montardo a la Vall de Boí. La ruta transcorre íntegrament pel parc i es recorre en dues jornades.

El primer dia es puja fins el bonic refugi Ventosa i Calvell, i el segon dia es culmina amb la pujada al cim del Montardo, a més de 2.800 m. Aquesta és sens dubte una de les millors talaies naturals per contemplar el mar d’onades blanques que formen els cims nevats d’Aigüestortes en aquesta època de l’any.

Ruta del Montardo. © Rutes Pirineus

Ruta del Montardo. © Rutes Pirineus

El paradís de la llúdriga… i dels nens

Una sortida a la natura és un bon pla familiar per posar-lo en pràctica un d’aquests caps de setmana en què no se t’ocorre què pots fer. La Mollera d’Escalarre és un paradís per a les llúdrigues que pots descobrir en una excursió de gairebé una hora i mitja. És un itinerari molt planer i pràcticament tot el recorregut transcorre per una pista fàcil i ampla, en la qual trobaràs quatre àrees d’esbarjo. La llúdriga és un animal que encanta als més petits pel seu aspecte afable i per les cabrioles que fa a l’aigua… Segur que se’n voldran endur una a casa.

Llúdriga a la Mollera d’Escalarre. © Richard Martin

Llúdriga a la Mollera d’Escalarre. © Richard Martin

Prat de Cadí des d’Estana amb raquetes

Amb les raquetes posades pots endinsar-te al Parc Natural del Cadí-Moixeró, seguint el camí que va des d’Estana, un d’aquells racons naturals situat a 1.826 m d’altura en els quals val la pena perdre de vista el món. La zona és molt freda i el camí pot estar gelat, per això les raquetes o grampons et seran molt útils.

Passejant per la cara nord del Cadí, descobriràs aquest vessant de la serra amb enormes parets de roca que semblen acariciar els núvols, i la gran biodiversitat que l’habita. Pràcticament tota la ruta transcorre dins del parc natural, que deu el seu nom a les serres del Cadí i del Moixeró, unides pel coll de Tancalaporta, que donen lloc a una impressionant barrera muntanyosa de 30 km de longitud.

Ruta de Prat de Cadí. © Rutes Pirineus

Ruta de Prat de Cadí. © Rutes Pirineus

Ruta Caraglaçada: la versió hivernal de la Caracremada

En total són 60 km que es recorren amb raquetes de neu. Es pot completar en 4 dies, durant els quals transitaràs per algunes de les valls més belles del Prepirineu. Té Rasos de Peguera, al Berguedà, com a punt de sortida i l’arribada és al Port del Comte. La ruta Caraglaçada és la versió d’hivern de la ruta del Caracremada, que era el sobrenom de l’últim maqui català, gran coneixedor de la zona. El nom no és l’únic tret que les diferencia, la ruta Caracremada és circular i comença i acaba a Rasos de Peguera, mentre que la Caraglaçada és lineal.

Ruta Caraglaçada. © Pako Crestas

Ruta Caraglaçada. © Pako Crestas

Tria una ruta, posa’t les botes i comença a caminar. Sense adonar-te’n, sucumbiràs als encants dels Pirineus de Catalunya. Si busques itineraris per descobrir-los, a la Guia de Senderisme dels Pirineus de Catalunya trobaràs alguns recorreguts adaptats al teu nivell o al de la teva família.

La imatge de portada correspon a la ruta del Montardo. © Rutes Pirineus

Raquetes de neu a Vallter: excursió fins al cim de Rocs Blancs

des de 45,00 € Reservar Pirineus

Posts relacionats

Travessa els Pirineus de Catalunya saltant d'un 'snowpark' a un altre

Travessa els Pirineus de Catalunya saltant d'un 'snowpark' a un altre

Gairebé podries travessar els Pirineus de Catalunya d’est a oest saltant d’un ‘snowpark’ a un altre. Començant pel de Vallter 2000, situat a l’extrem més oriental, i acabant al de [...]

Viu la pujada d’adrenalina sobre una moto de neu a Catalunya

Viu la pujada d’adrenalina sobre una moto de neu a Catalunya

Si t’agrada la sensació de llibertat que dona una motocicleta, pujar a una moto de neu és encara millor. Les motos de neu recorren els paisatges nevats sense necessitat de [...]

Tres rutes blanques amb raquetes pels Pirineus de Catalunya

Tres rutes blanques amb raquetes pels Pirineus de Catalunya

Res millor que calçar-te un parell de raquetes de neu per sentir-te com els caçadors i els paranyers d’abans, acostumats a moure’s per zones de difícil accés i amb nevades [...]