Ruta verda del modernisme a Barcelona

La Serra de Collserola ofereix unes privilegiades vistes de Barcelona i també amaga joies arquitectòniques del Modernisme català. BarcelonArt of Travel te les descobreix en forma de ruta verda urbana i del Modernisme, que desvelarà un passat esplendorós de la ciutat a la falda de la muntanya del Tibidabo.

El passeig s’inicia a la Torre Andreu, coneguda com la Rotonda per l’impressionant templet-mirador que la corona. Aquest edifici modernista construït per Adolf Ruiz i Casamitjana el 1906 va ser reconvertit en el luxós Hotel Metropolitan a la dècada dels 70, i es convertí en l’epicentre de reunions selectes i esdeveniments culturals.

Seguint la ruta als peus del Tibidabo, entre pins, roures i alzines es troben més edificis modernistes, com la casa Roviralta, que destaca per la seva galeria superior coberta amb una teulada a dues vessants i un gran voladís de maó.

La sortida finalitza al costat de la Torre Bellesguard, obra atípica de Gaudí per les seves formes rectes inspirades en els castells medievals i les esglésies gòtiques. Al seu costat es troba el Viaducte del Bellesguard, una obra desconeguda també de Gaudí, amb 10 arcs centenaris, construït entre 1903 i 1905, abans de projectar el Park Güell.

T’apuntes a fer un passeig pel Modernisme més natural?

La ruta s’organitza amb petició prèvia i per a un mínim de 4 persones (76€ per persona). Inclou entrada i guia oficial.

Quan: Tot l’any

On: Barcelona

Organitza: BarcelonArt of Travel

Tel. +34 622 050 707 / +34 930 276 524