Ruta per l’herència jueva de Barcelona

La comunitat jueva de Barcelona, gran impulsora de l’economia durant els segles XIII i XIV, va deixar una gran empremta a la ciutat. El Call, el barri on es va establir, conserva gran part de l’encant i l’essència d’aquella època i el pots visitar en una ruta feta a mida, realitzada per BarcelonArt of Travel en col·laboració amb el Museu d’Història de Barcelona, acompanyat per un guia especialitzat.

El recorregut et portarà per dos barris jueus de la ciutat, el Call Major, el primer i més gran, i el Call Menor, que es va construir com a conseqüència de l’augment de la població. Aquí coneixeràs el ritual dels banys jueus, anomenats micvé.

La ruta finalitza al Palau Güell, el primer encàrrec que va fer a Gaudí l’industrial Eusebi Güell, que més tard es convertiria en el seu amic i mecenes.

Aquest palau, construït entre el 1886 i el 1890, és tot un espectacle de fustes nobles, com la de l’escala principal realitzada amb pedra dels Pirineus i d’arcs parabòlics, un element innovador, presents a tot l’edifici.

Un estil ornamental i funcional ple de detalls orientals, escultures, grans vidrieres que juguen amb la llum i portes de ferro forjat. Les impressionants columnes de les quadres del soterrani amb els seus exagerats volums i els totxos acanalats són també una mostra del talent de Gaudí.

Si vols saber molt més sobre el Call barceloní, apunta’t a la ruta i fes una immersió en la història de la ciutat.

La ruta dura unes 3 hores i el preu per persona és de 61€. L’activitat s’organitza per a un màxim de 6 persones per grup. Inclou entrada i guia oficial.

Quan: Tot l’any

On: Barcelona

Organitza: BarcelonArt of Travel

Tel. +34 622 050 707 / +34 930 276 524