Ruta medieval per Sant Martí d’Empúries

Sant Martí d’Empúries encara conserva l’essència de quan s’hi va instal·lar la primera colònia grega que després es traslladaria a la costa per fundar la vila de l’Escala. *

La passejada que et proposa el Museu de l’Anxova i la Sal de l’Escala és una Ruta Medieval per Sant Martí d’Empúries per tornar als seus orígens i recordar com va ser la primera capital del comtat d’Empúries fins a les invasions normandes del segle IX.

Emmurallada en la major part, a la vila destaquen l’església gòtica de Sant Martí del 1507 i les restes de l’antic castell dels segles XIII-XIV, del qual només es conserven el portal i el mur.

Durant la visita també gaudiràs de la frescor del jardí Víctor Català, que va ser creat al costat de la muralla per encàrrec de l’escriptora de l’Escala, Caterina Albert, coneguda com a Víctor Català. També hi ha una parada a la platja de la Miranda de l’Escala, que compta amb un mirador.

El preu de la ruta és de 5€ per persona.

*Recomanem comprovar les restriccions per la Covid-19 abans de viatjar. Tingues en compte que algunes activitats es poden veure alterades per les mesures de prevenció aplicades.

Quan: Divendres de 19h a 20.30h

On: Portal d’entrada medieval. Al costat del pàrquing de Sant Martí d’Empúries

Organitza: Museu de l’Anxova i la Sal

Avinguda Francesc Macià, 1

17130 L’Escala (Girona)

Tel. +34 972 776 815