Relaxació entre aigües als Pirineus de Catalunya

Als Pirineus de Catalunya et proposem una ruta on l’aigua i el termalisme són les protagonistes. Un recorregut per les cascades i els llacs glacials de la Vall d’Aran i les aigües termals del balneari de la Vall de Boí. I tot acompanyat d’unes vistes panoràmiques a 2.200 metres d’altura.

A poc més de 3 hores i mitja de Barcelona es troba la Vall d’Aran. Una vall diferent de la resta de les valls catalanes, en trobar-se en el vessant atlàntic del país. A més, compta amb una cultura i una llengua pròpia: l’aranès. En el seu entorn natural es troben petits pobles amb encant, esglésies romàniques dels segles XI i XII i nombroses cascades i salts d’aigua com el de Saut deth Pish, el més important.

En aquesta ruta et proposem 3 dies de termalisme i immersió natural per aquesta vall dels Pirineus de Catalunya amb vista als cims del Montardo i l’Aneto. L’estiu és un bon moment per visitar-lo i gaudir de les vistes panoràmiques que ofereix el telecadira Blanhiblar de l’estació d’esquí de Baqueira Beret, que només obre durant aquesta època.

L’estada de 2 nits serà a l’Hotel Xalet Val de Ruda, situat a 4 minuts a peu de l’estació d’esquí de Baqueira Beret. Aquest establiment d’alta muntanya ofereix tots els serveis adaptats a les necessitats dels esquiadors i dels amants de la natura. La fusta és la protagonista en l’interiorisme d’aquest hotel, que compta amb un balneari propi on ofereixen tractaments personalitzats.

 

Dia 1: Visita a un centre de producció de caviar a la Vall d’Aran

La primera jornada de la ruta et trasllades a la piscifactoria de Caviar Nacarii, a Les. Aquí Aran Experience t’ha organitzat una visita guiada per aquestes instal·lacions per comprovar in situ el procés de producció del caviar, les freses de l’esturió. En aquest centre coneixeràs a través d’un monogràfic tots els secrets d’aquesta menja i també sobre la carn d’aquest peix de riu i de llacunes. Al final de la visita t’espera una degustació de caviar acompanyada d’una copa de cava.

Aquesta activitat és molt recomanable per al públic familiar. Els nens tenen curiositat per aprendre com viuen i s’alimenten els esturions a la piscifactoria.

 

Dia 2: Passeig en telecadira a 2.200 metres d’altura a la Vall d’Aran

El segon dia, a l’estació d’esquí de Baqueira Beret pujaràs al telecadira Blanhiblar per gaudir de les vistes de la Vall d’Aran. El passeig en aquest telecadira només es pot realitzar els mesos de juliol i agost. El remuntador ascendeix a una altura de 2.220 metres. Des d’allí pots contemplar el paisatge d’alta muntanya del Pla de Beret i la Vall de Ruda. Aquesta vall d’origen glacial acull boscos de pi negre i nombrosos llacs glacials situats entre cims escarpats.

També es poden veure els pics de l’Aneto, el més alt dels Pirineus, a 3.404 metres, i el Montardo. Aquesta muntanya de 2.833 metres d’altura és molt coneguda per ser el mirador més complet de la Vall d’Aran. Des del seu cim es pot gaudir de les vistes a moltes altres muntanyes de la zona. Està situada al nord del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i al sud de la Vall d’Aran.

El telecadira Blanhiblar permet pujar les bicicletes, així que és possible realitzar rutes BTT per l’entorn natural que envolta l’estació d’esquí.

'Mapping' de Sant Climent de Taüll

‘Mapping’ de Sant Climent de Taüll

Dia 3: Termalisme i romànic a la Vall de Boí

L’últim dia de ruta t’espera una jornada de relaxació. Una sessió de balneari a l’Estació Termal de Caldes de Boí, a la Vall de Boí. Aquest centre termal és un dels més importants de Catalunya per la quantitat i diversitat d’aigües. Ofereix una àmplia varietat de tractaments terapèutics, ja que compta amb 37 fonts d’aigües mineromedicinals amb diferents composicions i temperatura, entre els 4 i els 56 graus.

Entre la seva oferta, destaquen les estufes, unes coves excavades a la roca que funcionen com a saunes naturals. Al seu interior es respira vapor d’aigua sulfurosa procedent del subsòl. Per la seva situació, a 1.500 metres d’altitud, el balneari també ofereix bones vistes de la vall.

A la Vall de Boí es troba un conjunt romànic de 8 esglésies i una ermita del segle XI i XII, considerat un dels més importants del món i declarat Patrimoni Universal de la Humanitat per la Unesco.

Abans de finalitzar aquesta ruta entre valls dels Pirineus de Catalunya aprofita per fer una immersió en el llegat històric i artístic de la zona. Recorre aquest conjunt romànic en el qual destaquen les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll.

Acosta’t al Centre del Romànic, un centre d’interpretació on et situaran en el context de l’època en què es van aixecar i entendràs la seva importància. A l’absis de Sant Climent de Taüll podràs veure projectat a través d’un mapping, com era l’absis original que actualment es conserva al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Et sorprendrà.