Recorrent el litoral de la Costa Brava

A la Costa Brava els jardins botànics es converteixen en balcons amb vista al Mediterrani. El fons marí es descobreix davant teu amb les seves aigües transparents plenes de vida animal i vegetal. Els camins de ronda et marquen el camí. Gaudeix del mar i del litoral de la Costa Brava.

A menys d’una hora de Barcelona t’espera una ruta de 3 dies per gaudir del turisme actiu a la Costa Brava, al costat del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i la Reserva Natural de les Illes Medes. Primavera i estiu són bones èpoques per realitzar aquest viatge, així pots fer una capbussada a les seves cales.

L’allotjament de dues nits és a l’Hotel Evenia Olympic Park de Lloret de Mar, un 4 estrelles que forma part del complex de vacances Evenia Olympic Resort. Situat en una zona tranquil·la a prop del centre, compta amb serveis adaptats a les famílies com una piscina tropical amb illes i palmeres i un parc aquàtic.

 

Dia 1: Visita al jardí botànic de Blanes i nordic walking a Lloret de Mar

La primera jornada d’aquest viatge comença amb una sortida a Blanes per visitar el Jardí Botànic Mar i Murtra. Està situat sobre un penya-segat i ofereix unes bones vistes sobre la Costa Brava, com si fos un balcó sobre el Mediterrani. L’espai compta amb més de 4.000 espècies de plantes procedents de 5 continents.

Durant el passeig, envoltat de plantes subtropicals i mediterrànies, baixaràs per una escalinata que sembla que condueix directament al mar. També trobaràs templets com el de Linné per observar l’aigua cristal·lina de la costa.

A la tarda, de tornada a Lloret de Mar, participaràs en un taller d’iniciació al nordic walking. Amb aquesta modalitat de marxa amb pals d’esquí, descobriràs l’entorn de la població practicant una mica d’exercici. Descobriràs els seus camins de ronda al costat del mar i potser et ve de gust pujar fins al castell medieval de Sant Joan, situat en un pujol.

 

Dia 2: Les Illes Medes amb visió submarina i excursió a cavall a l’Estartit

De Lloret de Mar et traslladaràs a l’Estartit, a una hora de distància. Aquí t’espera una excursió en vaixell amb visió submarina organitzada per L’Aventura del Nautilus. Podràs observar la flora i la fauna de la Reserva Natural de les Illes Medes, un arxipèlag de 7 illots situat al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Aquesta reserva és un ecosistema de gran valor biològic i ecològic, considerat el millor del Mediterrani occidental. A bord del Nautilus, un vaixell amb cabines submergides sota l’aigua, navegaràs còmodament i podràs observar el fons marí de la zona: prats de posidònia, corals vermells, rajades, crancs, estrelles de mar… Des del mar, gaudiràs de les vistes al massís del Montgrí, la cala Pedrosa o la cova marina de la Roca Foradada.

A la tarda, recorreràs l’entorn natural de l’Estartit a lloms d’un cavall. L’excursió l’organitza l’hípica Mas Paguina i dura al voltant d’una hora. Un monitor expert et guia durant la ruta, que no requereix gaire experiència. Durant el recorregut passaràs per espais protegits com la platja de la Gola del Ter, on desemboca el riu Ter al mar.

'Via ferrata' de Sant Feliu de Guíxols.

‘Via ferrata’ de Sant Feliu de Guíxols.

Dia 3: ‘Via ferrata’ a Sant Feliu de Guíxols i visita al Museu Casa dels Gats a Lloret de Mar

L’última jornada et trasllades a Sant Feliu de Guíxols per realitzar una ruta per la via ferrata de la cala del Molí, amb Verd Mar Activitats. Aquesta via ferrata, a més de ser l’única d’Europa penjada sobre el mar, també és l’única via d’accés a la cala.

El recorregut s’inicia al camí de ronda que segueix el litoral, obrint-se pas entre pobles mariners, cales i penya-segats. Al llarg de la ruta, suspesa per les roques i amb la mar als teus peus, trobaràs graons i elements de ferro que t’ajudaran a escalar per les parets. A més, estaràs assegurat amb un sistema de cablejat específic.

La ruta està dividida en dues etapes, la primera de dificultat baixa i la segona de dificultat mitjana. Si no desitges fer la segona, pots tornar al punt de partida. Verd Mar Activitats et facilita tot el material per realitzar-la.

De tornada a Lloret de Mar, realitzaràs l’última visita de la ruta al Museu Casa dels Gats. S’hi exposen prop de 1.800 objectes relacionats amb els gats, alguns dels quals amb 5 segles d’antiguitat: des de joguines, monedes o parament de la llar, fins a telèfons, rellotges, ulleres o bijuteria.

A més de l’exposició, el museu també compta amb una mostra de pintures de diversos estils i cartells d’anuncis publicitaris on els gats són els protagonistes.

Abans de finalitzar aquesta ruta al costat del mar per la Costa Brava, pots relaxar-te a la zona de la piscina de l’hotel, que compta amb un gran jardí i terrassa.